F1-maailmanmestarilta räävitöntä tekstiä kohukolarista – vaati kilpailukieltoa nykykuskille

F1:n vuoden 1997 maailmanmestari Jaques Villeneuve olisi antanut kilpailukieltoa sarjan nykykuskille Kevin Magnussenille.

Villeneuve jyrähti formuloiden edellisen kisan, Monacon GP:n avauskierroksen kohukolarista.

Tapauksen juuret ulottuvat tilanteeseen, missä Haasin Kevin Magnussen törmäsi Red Bullin Sergio Pereziin. Kolarin seurauksena Perezin auto kilkkasi toisen Haas-kuskin Nico Hülkenbergin pihalle.

Kilpailun tuomaristo teki asiassa yllättävän päätöksen, kun se ei antanut minkäänlaista rangaistusta Magnussenille.

F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve jäi asiasta hämilleen.

– Mitä Magnussen oikein mietti? Hän on ollut kuitenkin jo pitkään mukana formuloissa ja autourheilumaailmassa, Villeneuve hämmästeli muun muassa Mirrorin mukaan.

– Sen, joka ajaa tuollaisessa tilanteessa takana, pitäisi ymmärtää se, että mitä hänen edessään oikein tapahtuu. Tilaa ei ollut ja siitä seurasi valtava kolari. Sen jälkeen Magnussen sanoi, että ”hänen (Perezin) olisi pitänyt antaa tilaa minulle”. Meille kuskeille opetettiin jo nuorena se, että takana ajava on vastuussa noissa tilanteissa.

– Jos haluaa ajaa rinnakkain, pitää olla rinnalla, eikä niin, että etusiipi on edessä olevan kuskin takarenkaiden kohdalla. Fakta on se, että Magnussenin olisi pitänyt pahoitella sitä, että hän mokasi pahasti. Ei, sen sijaan hän väitti, että Perez oli syyllinen. Anteeksi mitä? Millä planeetalla oikein elämme? Villeneuve ihmettelee.

Villeneuve iski vielä verbaalista tikaria Haas-tallin tanskalaiskuljettajan kylkeen.

– Magnussenin totaalinen ymmärryksen puute hämmentää minua. Hän ajaa F1:ssä, eikä hän ole mikään 15-vuotias, joka on ensikertaa mukana Formula 4 -sarjassa. Silloin ymmärrystä ei ole samalla tavalla. Se, että häntä ei edes rangaistu, osoittaa sen, että järjestelmä ei ole neutraali, Villeneuve jyrähti.

F1:n vuoden 1997 maailmanmestari muistutti perään tapauksen kuohuttavasta piirteestä.

– Jos hän olisi saanut rangaistuksen, hän olisi nyt kilpailukiellossa, Villeneuve huomioi.

Tällä Villeneuve viittasi siihen, miten Magnussenilla on jo nyt tilillään 10 rangaistuspistettä. F1:ssä kuljettaja saa automaattisesti yhden kisan mittaisen kilpailukiellon, mikäli hänellä on kasassa 12 rangaistuspistettä.

F1-kausi jatkuu viikonloppuna Villeneuven kotimaassa Kanadassa.

Lue myös:

    Uusimmat