F1-kuljettajilta täystyrmäys rengasvalmistaja Pirellille – Hamilton ja Vettel laukoivat kovaa tekstiä: "Jos tuo on parasta, mihin he pystyvät..."

Mitä Bahrainin GP:ssä kannattaa seurata mestaruuksien varmistuttua? C Moren formuladuo kertoo suorassa lähetyksessä 7:27
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen pohjustivat viikonlopun lähtökohdat MTV Uutiset Livessä.

F1-kuljettajat Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin johdolla kritisoivat renkaita, jotka Pirelli aikoo ottaa käyttöön ensi kaudeksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kuljettajat ja tallit oli velvoitettu testaamaan ensi vuoden keskimmäistä rengasseosta perjantain ensimmäisissä ja toisissa harjoituksissa Bahrainissa.

– Yritän kovasti olla sanomatta mitään. Heillä on ollut nyt kaksi vuotta aikaa kehittää nykyistä parempi rengas, Hamilton aloitti arvionsa harjoituspäivän päätteeksi.

– Kuljettajan näkökulmasta teemme yhteistyötä sellaisten brändien ja kumppaneiden kanssa, jotka ovat teknologian aallonharjalla kehittämässä ja viemässä sitä eteenpäin. Jos kahden vuoden kehitystyön päätteeksi mennään vain taaksepäin, en tiedä, mitä oikein tapahtuu. Jos tuo on parasta, mihin he pystyvät, niin kuin selkeästi on, meidän olisi parempi vain jatkaa nykyisillä renkailla.

Vettel, sarjan toinen moninkertainen maailmanmestari, oli Hamiltonin kanssa samaa mieltä uusista renkaista.

– Ne eivät olleet askel eteenpäin. Ehkä niitä oli hyvä testata, mutta toivottavasti emme näe niitä enää koskaan. Jos tämä on ainoa vaihtoehto ensi kaudelle, olen ehdottomasti sitä mieltä, että haluaisin jatkaa vuoden 2019 renkailla.

Tällä kaudella käytössä olevat renkaat ovat samat, joita käytettiin jo viime vuonna. Ensi kaudeksi Pirelli haluaa saada käyttöön uudet renkaat, joka on nykyistä vahvempia. Seos on sama, mutta rakenne on erilainen.

Pirellin mukaan perjantain rengastesti oli "positiivinen" ja kuljettajien kritiikki johtuu ensisijaisesti siitä, että autot on optimoitu tämän kauden renkaille.

– Aina löytyy kriitikoita, kun ehdottaa uutta rengasta. Olen varma, että tallit löytävät keinon tasapainottaa auton ja löytää suorituskykyä ensi vuoden renkaista, Pirellin F1-pomo Mario Isola sanoi.

Perjantai oli toinen kerta, kun talleilla ja kuljettajilla on ollut mahdollisuus arvioida ensi kauden renkaita. Reilu kuukausi sitten Portugalissa suoritettu ensimmäinen testi toteutettiin sokkotestinä: vain Pirelli tiesi, mikä seos milläkin tallilla oli käytössä.

Uusia renkaita on määrä testata seuraavan kerran kauden viimeisenä GP-viikonloppuna Abu Dhabissa.

Lue myös:

    Uusimmat