Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson poseeraa rohkeissa otoksissa – puhuu voimakkaasti kehopositiivisuudesta: "Aina kun mahdollista, oon alasti"

0:42
Elina Gustafsson näyttää mallia mojovalle nyrkiniskulle.

Elina Gustafsson kertoo sosiaalisessa mediassa pelänneensä, mitä hänen keholleen tapahtuu urheilu-uran jälkeen. 

Vuoden 2020 lopulla nyrkkeilyuransa lopettanut Elina Gustafsson, 29, ylistää Instagram-tilillään omaa hyvinvointiaan ja kehoaan. Julkaisemassaan kuvaparisssa Gustafsson poseeraa rennosti yläosattomissa aurinkoa ottaen. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Aina kun mahdollista, oon alasti, ja varsinkin näin kesäisin en haluaisi pitää vaatteita ollenkaan, Gustafsson toteaa.

Gustafsson myöntää, että vähän aikaa nyrkkeilyuran lopettamisen jälkeen ex-urheilijaa kauhistutti ajatus siitä, että mitä hänen keholleen tapahtuu kun hän ei enää treenaa jopa pariakymmentä tuntia viikossa. 

– Päätin, että mun keho on kokenut niin kovia, että se on ansainnut vaan pelkkää rakkautta ja hyväksyntää koko loppuelämänsä, näyttää se sitten miltä vaan. 

Entinen huippu-urheilija toteaa myös, että median ja ympäristön mukana tulevat ulkonäköpaineet vaikuttavat välillä häneenkin. Hän on kuitenkin oppinut sanomaan näille ajatuksille ei. 

– Luulen, että noilta ääniltä ei voi välttyä, mutta mä itse reagoin niihin heti sanomalla, että hei, mä haluan olla onnellinen, en laihempi. 

Päivityksensä loppuun Gustafsson muistuttaa, että kaikkien kehot ovat upeita ja monet käyttävät turhaan energiaa siihen, että etsivät itsestään virheitä, kun sen sijaan energiaansa voi keskittää asioihin, jotka tuottavat iloa. 

Gustafsson kertoi vuoden 2020 lopulla päättäneensä lopettaa uransa saatuaan välilevyn pullistuman. 

– Se oli viimeinen piste. Se pisti minut katsomaan totuutta silmiin. Nyrkkeily ei ole niin arvokasta, että menetän kykyni liikkua. Sitten tein päätöksen, että nyrkkeilyni on nyrkkeilty, Gustafsson kertoi tuolloin Sensuroimaton Päivärinta ohjelmassa.

Gustafsson voitti urallaan MM-pronssia vuonna 2016 ja EM-kultaa vuonna 2018.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja