Ex-miehensä orpolapset kasvattanut Paula herkistyi mitalista: ”He ovat kaikki minun lapsiani, päivääkään en ole katunut”

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa kunniamerkin vastaanottanut Paula Katajamäki herkistyi, kun puheeksi tulivat omat lapset.

70-vuotias Paula Katajamäki on yksi niistä 35 äidistä, jotka palkittiin tänään Helsingin Valkoisessa Salissa Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan mitalilla.

Mänttävilppulalainen Katajamäki teki aikoinaan omien sanojensa mukaan itsestäänselvän päätöksen, kun hän päätti ottaa ex-miehensä sekä hänen uuden vaimonsa orpolapset kasvatettavaksi, kun nämä kummatkin vanhemmat menehtyivät.

Katajamäen mukaan päätös piti tehdä nopeasti.

– Siinä ei ollut kovasti aikaa miettiä. Tein sen päätöksen hyvin nopeasti, enkä ole päivääkään katunut, Katajamäki kertoo.

Katajamäki kertoi tilanteen aluksi vaatineen totuttelua, mutta hän kertoo biologisten lasten ja orpolasten välille kehittyneen tiiviin suhteen, joka kantaa hedelmää edelleen.

– He ovat veljiä, he ovat minun lapsiani, Katajamäki kertoo.

"Äitiys on minulle elämän eliksiiriä"

71 vuotta tänä vuonna täyttävä Paula Katajamäki elää edelleen aktiivista elämää. Hän on aktiivisesti mukana muun muassa urheiluseura Mäntän Sykkeen toiminnassa, viettää paljon aikaa luonnossa sekä leikkii lastenlastensa kanssa.

Mitä tulee äitiyteen, on se Katajamäen mukaan asia, mikä on tuonut hänen elämäänsä aina suuresti iloa.

– Kun olen mummokin, niin se on vallan ihanaa. Olen nuorena tullut äidiksi, siihen aikaan tultiin nuorena äidiksi. Minusta se on sellainen elämän eliksiiri.

Tuleville äiteille Katajamäki suosittelee ennen kaikkea läsnäoloa ja sitä, että nauttii ajasta lasten kanssa.

– Siinä tulee koko ajan uutta ja uutta. Pitää seurata lasten kehitystä, kasvua, oppimista ja pärjäämistä. Se on upea asia. 

Katso Paula Katajamäen koko haastattelu yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat