Ex-mestarihyppääjä: Yleisurheilu tehtävä nuorille houkuttelevammaksi

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen entisen mestariurheilija Pertti Pousin mukaan trendilajit vievät nuoria kykyjä yleisurheilulta.

Läjes maailmanennätykseen yltäneen kolmiloikkaaja ja mestariurheilija Pertti Pousin mielestä Suomen joukkue oli Zürichin EM-kisoissa yllättävän hyvä.

– Koko joukkueen ilme oli raikas ja pirteä. Siellä oli nuoria, ensikertalaisia, jotka suoriutuivat varsin hyvin, ja myöskin vähän kokeneempia urheilijoita, jotka suoriutuivat hyvin. 

Pousi arvelee, että aiemmissa arvokisoissa muutamia urheilijoita on väsyttänyt kesän jatkunut tulosrajan metsästys. 

– Sitten kun he ovat sen saavuttaneet, ja valittu kisoihin, he ovat olleet aivan puhki ja jääneet kauas tasostaan.

Tuolloin urheilija usein ajaa itsensä piippuun.

– Siinä jotenkin lamaantuu, eikä pysty enää parempaan. Tällaista ei ollut tässä joukkueessa, Pousi pohtii tämän kesän EM-kisojen urheilijoita.

Pousi kuitenkin toivoo, että nuoria kykyjä saataisiin enemmän yleisurheilun pariin. 

– On iso haaste Urheiluliitolle saada uusia nuoria, motivoituneita urheilijoita, etenkin tehdä yleisurheilu houkuttelevammaksi. Olen seurannut tätä kaupunkiseudulla, niin kyllä lätkä vie hyviä urheilijoita.

– Tai kun katsoo koripalloa tai lentopalloa, niin onhan siellä mahtavia tyyppejä, joista olisi tullut kovia yleisurheilijoita, Pousi sanoo.

Millaista menestystä Pousi povaa suomalaisille seuraaviin kesäolympialaisiin? Entä millaisella tolalla on Pousin mukaan vammaisurheilu nykypäivänä? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat