Ex-kuskilta synkkä arvio Ferrarista: talli on ajamassa tuttuun miinaan – "Ovat sortuneet taas kerran siihen"

2:55
Näistä viimeisimmistä Ferrari-juhlista on kulunut jo yli kaksi vuotta

Ferrarin F1-talli tarpoo parhaillaan synkässä voitottomien kisojen putkessa. Tallin edellisestä GP-voitosta tuli eilen kuluneeksi tasan kaksi vuotta, ja ainakaan ex-kuljettaja Gerhard Berger ei usko putken katkevan kovin nopeasti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kun Sebastian Vettel juhli Singaporen GP:n voittoa syyskuussa 2019, kukaan tuskin ajatteli, että Ferrarin voittosaldo näyttäisi seuraavissa 37 osakilpailussa pyöreää nollaa. Vuoden 2019 Singaporen GP oli Ferrarille jo kolmas peräkkäinen osakilpailu, joka tuotti sekä paalupaikan että GP-voiton.

Alkuvuodesta 2020 kaikki kuitenkin muuttui, kun FIA ilmoitti tehneensä Ferrarin kanssa salaisen sopimuksen voimayksikköön liittyvien epäselvyyksien vuoksi. Ferrarin tehot ja suorituskyky katosivat, ja vaikka talli on napsinut puolentoista kauden aikana yksittäisiä palkintosijoja, voitot ovat jääneet ottamatta.

Nykytilanne on kiistatta vaikea, mutta se ei ole Ferrarin kohdalla täysin ennennäkemätön. Tallin pisin voitottomien osakilpailujen putki on Alain Prostin voittamasta vuoden 1990 Espanjan GP:stä alkanut 59 kilpailun mittainen kuiva kausi, joka päättyi vasta vuoden 1994 Saksan GP:ssä Bergerin juhliessa ykkössijaa. Kauden 2020 lisäksi Ferrari on jäänyt tyystin ilman voittoja vuosina 1969 ja 1986, ja mahdollista on, että tähän listaan kirjataan joulukuussa myös vuosiluku 2021.

Berger pitää tällä hetkellä mahdollisena jopa sitä, että nyky-Ferrari rikkoo edellä mainitun 59 osakilpailun ennätyksen.

– Mielestäni Ferrari on sortunut taas kerran siihen, että he haihattelevat voittavansa maailmanmestaruuden italialaisin voimin. En voi ymmärtää sitä, koska loppujen lopuksi Italia olisi kuitenkin voittaja, sillä Ferrari on italialainen talli. Jos haluaa menestyä, talliin on tuotava parhaat osaajat maailmanlaajuisesti, Berger sanoo Speedweekin mukaan.

Sanomaansa alleviivatakseen Berger huomauttaa, että Ferrari rakensi vuosituhannen alussa voimissaan olleen dynastiansa pääasiassa ulkomaisin voimin.

– Se oli uskomatonta aikaa, mutta tallissa oli silloin hyviä ihmisiä: Jean TodtRoss BrawnRory Byrne ja Michael Schumacher.

– Myös minun aikanani oli kuivia kausia. Eteenpäin pääsee vain kovalla ja pitkäjänteisellä työllä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja