Kohutun venäläiskuskin video sai F1-seuraajat raivon partaalle – Nikita Mazepinilta erikoinen puolustuspuhe

4:11
Valokeilassa: Nikita Mazepin

Ensimmäistä kauttaan F1:ssä ajava Nikita Mazepin sai monien formulafanien vihat niskoilleen jo ennen ensimmäistäkään GP-starttia. Syynä tähän olivat hänen yltiöaggressiiviset liikkeensä pienemmissä formulaluokissa mutta myös video, joka ladattiin hänen Instagram-tililleen pian Haas-sopimuksen tultua julki.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Meksikon GP 5.-7.11.

Pe: 1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55

La: 3. harjoitukset klo 18.55, aika-ajot klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Su: Meksikon GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mazepinin julkaisemalla videolla näkyi kaksi miestä ja yksi nainen Porsche-merkkisen auton kyydissä. Videon kuvaaja istui auton etupenkillä ja käännyttyään kohti takapenkillä istunutta naismatkustajaa hän kurotti kätensä naisen rintaan. Nainen reagoi tähän näyttämällä keskisormea.

Video poistettiin varsin nopeasti Mazepinin tililtä, mutta soppa oli valmis. Haas reagoi julkaisemalla oman kannanottonsa, ja tallipäällikkö Günther Steiner sai olla useampaankin otteeseen selittämässä kuljettajansa tekemisiä. F1-fanit masinoivat kampanjan, jossa vaadittiin Mazepinille potkuja.

Kuljettaja itse julkaisi Twitter-tilillään anteeksipyynnön, joka on sittemmin poistettu.

Nyt, yhdeksän kuukautta myöhemmin, Mazepin kommentoi tapahtunutta F1:n Beyond the Grid -podcastissa.

– En ole julkaissut sitä videota. Olen sanonut lukuisia kertoja, että se julkaisu ei mennyt minun käsieni kautta, Mazepin puolustautuu Tom Clarksonin kysyessä asiasta.

Hänen seuraavista kommenteistaan välittyy kuitenkin edelleen se kuva, että juuri hän oli se, jonka käsi videolla näkyi.

– Se oli synkkä päivä minulle. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän näen sen kaiken mahdollisuutena oppia, miten minun tulisi käyttäytyä ja miten voisin kehittyä ihmisenä.

– Se tapahtui kahdeksan päivää sen jälkeen, kun minut oli esitelty F1-kuljettajana. Yksi suurimmista vahvuuksistani on, että se, miten ajattelen itsestäni, ei ole koskaan muuttunut. Tässä tapauksessa se oli heikkouteni. Olin silloin se sama ihminen kuin vuosia aiemmin, mutta olin vain juuri sattunut tekemään F1-sopimuksen.

Mazepinin mukaan videon saama vastaanotto oli "täysin odotettu".

– En selvästikään tajunnut, että olin monien ihmisten ja lasten silmissä kuljettaja, jota katsotaan ylöspäin. Kun solmii F1-sopimuksen, silloin täytyy käyttäytyä tietyllä tavalla, ja minä ajattelin vain olevani se sama vanha Nikita. Se oli iso herätys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja