F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ex-kuski lataa kovaa kritiikkiä Valtteri Bottakselle: "Ei! Pidä kaasu pohjassa!"

2:12
Videolla Britannian GP:n startti.

Epäonnisesti rengasrikon Britannian GP:n loppuhetkillä kokenut Mercedeksen Valtteri Bottas saa sapiskaa ex-kuljettaja Jolyon Palmerilta.

Kisaan paalupaikalta lähtenyt Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton jäi lähdössä ja suomalainen oli lähellä ohittaa brittikuljettajan. Palmerin mielestä Bottas hukkasi suuren mahdollisuuden painostaa tallitoveriaan lähdössä. Bottaksen noustua Hamiltonin rinnalle hän hölläsi kaasua ja Hamilton piti kärkipaikkansa.

– Hänellä oli selvästikin epäonnea ja eron MM-pisteissä tulisi olla 12 ei 30 pistettä. Minusta kuitenkin tuntuu, että Bottaksen koko kisa oli malliesimerkki hänestä itsestään, Palmer sanoi BBC 5 Liven Chequered Flag -podcastissa.

– Se on raskasta, koska vertaamme häntä yhteen kaikista parhaimmista, ellei kaikkien aikojen parhaasta. Hänellä oli paras startti. Hän oli Hamiltonin rinnalla ja kevensi kaasujalkaa ykkösmutkassa. Ei! Pidä kaasu pohjassa! Siinä oli sinun mahdollisuutesi voittaa kisa ja kevensit kaasujalkaa, Palmer jatkoi.

Hamilton ajoi lopulta kilpailun voittoon. Bottas koki kisan loppuhetkillä rengasrikon ja jäi pisteiden ulkopuolelle ollen 11:s.

– Kisa olisi voinut muuttua sillä hetkellä, mutta jos hän ei voita Hamiltonia ensimmäisessä mutkassa, ei hän voita tätä ollenkaan, Palmer totesi.

Bottas olisi myös voinut Palmerin mielestä painostaa Hamiltonia enemmän uusintastarttien aikana. Kisassa nähtiin turva-auto radalla kahdesti.

– Hän ei antanut mitään painetta Hamiltonille. Olisi voinut luulla, että hän olisi ollut paremmin valmistautunut toiseen uusintaan, kun ensimmäinen meni niin heikosti. Hän teki kuitenkin saman asian uudestaan. Se oli hiukan parempi, mutta hän ei antanut painetta, vaikka olisi pitänyt, Palmer sanoi.

F1-kausi jatkuu samalla Silverstonen radalla tulevana viikonloppuna. Silloin ajetaan F1-sarjan 70-vuotisjuhlakisa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja