Ex-kuljettaja latasi tylyä tekstiä F1-tulokkaalle, myös Kimi Räikkönen sai osansa: "Toivottavasti hän lopettaa pian"

Sunnuntaina ajettavan F1-kauden avausosakilpailun, Australian GP:n, lähtöruudukossa on vain yksi tulokas: WilliamsinNicholas Latifi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Iranilais-kanadalainen Latifi nousee kuninkuusluokkaan verrattain myöhään, sillä hänellä on ikää 25 vuotta. Kun F1-kuljettajien keski-ikä on vuosi vuodelta laskenut, viime vuosina ruudukossa on nähty useita parikymppisiäkin tulokkaita.

Latifi ajoi kolme viime kautta F2-sarjassa, sarjan kärkitalleihin lukeutuneen DAMS-tallin autolla. Vuonna 2017 Latifi sijoittui viidenneksi, 2018 yhdeksänneksi ja viime vuonna toiseksi. ART Grand Prix -tallissa ajanut, sittemmin Mercedeksen leipiin Formula E -sarjaan siirtynyt Nyck de Vries vei viime kaudella mestaruuden 52 pisteen erolla Latifiin.

Kaikki eivät ole vakuuttuneita siitä, että Latifin paikka on F1:ssä. Osaltaan epäilyksiä ja kritiikkiä herättää muun muassa se, että hänen Michael-isänsä on miljonääri, jonka tiedetään tasoittaneen paksulla lompakollaan poikansa tietä.

Yksi Nicholas Latifin kriitikoista on ex-kuljettaja Giedo van der Garde, joka listaa hänet hollantilaisen Formule 1 -sivuston haastattelussa kauden pettymykseksi.

– Mielestäni hän ei ole riittävän hyvä. Hänellä tulee olemaan vaikeaa George Russellin kanssa. Russell on mahtava lahjakkuus, hän on osoittanut sen F3:ssa ja F2:ssa. Latifi tuo talliin tietysti paljon rahaa, mikä turvaa Williamsin toiminnan. En usko, että hän pääsee enää urallaan eteenpäin, van der Garde sanoi.

Se, että Latifi on kauden 2020 ainoa tulokas, johtuu ennen muuta kahdesta syystä.

Kun ykkösiin nousi muutaman viime vuoden aikana iso joukko toinen toistaan lahjakkaampia kuljettajia, mitat täyttäviä nuoria ei ole tarjolla jonoksi asti. Toisaalta kun ykkösiin mahtuu kerralla vain 20 kuljettajaa, paikkoja ei vapaudu kovin usein.

Vuoden kuluttua tilanne voi olla toinen, sillä vain kuudella kuljettajalla on tällä hetkellä kauden 2021 kattava sopimus, ja kuljettajapakka saattaa näin mennä suurelta osin uusiksi.

Van der Garde toivoo myös niin sanottua luonnollista poistumaa. Ensimmäisenä hänen liipaisimellaan on tietysti sarjan ikänestori, 40-vuotias Kimi Räikkönen.

– Mielestäni Räikkösen pitäisi lopettaa ja tehdä tilaa nuorille lahjakkuuksille. Toivottavasti hän lopettaa pian, van der Garde sanoi Grandpx.news-sivuston mukaan saksalaiselle RTL:lle.

Lue myös:

    Uusimmat