Ex-F1-kuski puuttui villeihin Lewis Hamilton -huhuihin – nosti esiin Valtteri Bottaksen roolin

F1-sarjan kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin yllä pyörii tällä hetkellä villejä huhuja. Hamiltonia ollaan viemässä Ferrarille. Moni taho on kuitenkin jarrutellut spekulaatioita ja väläyttelyjä.

Hamiltonin nykyinen Mercedes-sopimus on katkolla kauden 2020 jälkeen. Raporttien mukaan brittikuski on neuvotellut jatkosta, mutta mitään varmaa ei ole tullut julkisuuteen.

Ex-F1-kuski Marc Surerin mukaan Hamiltonin Mercedes-jatkon yllä on yksi kysymysmerkki.

– Näkisin niin, että Hamiltonin päätös pohjaa paljon enemmän siihen, mitä Mercedeksellä tapahtuu. Hän voi kokea, että Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin ja Daimlerin (Mercedeksen taustayhtiön) uuden pomon Ola Källeniusin välit eivät ole niin hyvät kuin mitä Wolffin ja ex-pomo Dieter Zetschenin välit olivat. He kaksi olivat kuin yhtä sielua, Surer mietti SpeedWeekille.

– Ferrari-siirto olisi totta kai kuin kuorrute hänen hienon uransa päälle. Mutta Hamiltonin on myös mietittävä sitä, että hän on jo voittanut maailmanmestaruuden kahdessa eri tallissa, toisin kuin Sebastian Vettel. Tästä näkökulmasta katsottuna hänen ei ole pakko mennä Maranelloon.

Villien huhujen keskellä Surer nostaa esille suomalaishahmon, Valtteri Bottaksen.

Surer uskoo, että Hamilton jää Mercedekselle. Tämän lisäksi hän näkee, että Hamilton tekee kaikkensa sen eteen, että Bottas pysyisi hänen tallikaverinaan.

– Hän (Hamilton) tietää hyvin sen, ettei hänellä ole mitään ongelmia Bottaksen kanssa, Surer perustelee.

68-vuotias Surer osallistui oman F1-uransa aikana 88 osakilpailuun. Nykyään hän toimii TV-kommentaattorina.

Lue myös:

    Uusimmat