Asiantuntijat ruotivat tulevat euroviisut: "Odotan että keskustelua aiheesta syntyy"

Euroviisuasiantuntijat Tiina Joutsikari ja Ismo Puljujärvi vierailivat MTV Uutiset Livessä kommentoimassa tulevia Tel Avivin euroviisuja.

Suomea tämän vuoden euroviisuissa edustavan Daruden edustuskappale valittiin Turun Logomossa Uuden musiikin kilpailussa (UMK) lauantaina 2. maaliskuuta.

Ehdokkaita, joissa kaikissa lauluosuuksista vastasi Sebastian Rejman, oli kolme: Release Me, Superman ja Look Away.

Daruden edustuskappaleeksi valikoitui Look Away.

Sunnuntaina 3. maaliskuuta Suomen viisukappaleen valintaa ruodittiin MTV Uutiset Livessä. Paikalla kappaletta olivat kommentoimassa viisujen asiantuntijat Tiina Joutsikari sekä Ismo Puljujärvi. Sekä Joutsikari että Puljujärvi toimivat aktiivisesti suomalaisessa euroviisuklubissa, jossa on yli 1000 jäsentä. Faniklubi on jäsenmäärältään Euroopan suurin. 

Vaikka Suomi ei ole juurikaan mainetta ja kunniaa euroviisuissa historian saatossa kerännyt, klubin toiminta on siitä huolimatta vuodesta toiseen erittäin aktiivista. 

– Vaikka menestystä meillä ei ehkä ole, meillä on halu menestyä. Ja se on minusta tärkeintä tässä kilpailussa. Sitten me nautitaan niistä hetkistä kun me voitetaan, Puljujärvi kertoo.

Tänä vuonna euroviisut järjestetään Tel Avivissa, Israelissa. Joutsikarin mukaan politiikka liittyy viisuihin aina olennaisella tavalla esimerkiksi maiden edustajien toimesta, ja tämä vuosi tulee tuskin olemaan poikkeus. 

– Nyt tosiaan (viisujen) pitopaikka on oikein tuollaisen todellisen poliittisen myllerryksen keskiössä, joka varmaan herättää monenlaisia ajatuksia. Uskon, että ainakin siellä paikallinen yleisradioyhtiö tekee kaikkensa, jotta poliittinen tilanne ei ainakaan vaikuttaisi kisojen järjestelyihin, Joutsikari kommentoi. 

– Järjestelyjen suhteen ihan varovaisen optimistisella, odottavalla mielellä, mutta odotan tietysti että keskustelua aiheesta syntyy paljon. 

Lue myös:

    Uusimmat