Euroviisuasiantuntijan arvio Käärijän esiintymispaikasta: "Kahden slovarin jälkeen Suomi räjäyttää"

Jos Käärijä on viiden joukossa raatiäänien jälkeen, avatkaa skumppa 3:18
Jos Käärijä on viiden parhaan joukossa raatiäänten jälkeen, avatkaa skumppa

Suomi esiintyy viisufinaalissa hyvällä paikalla, sanovat asiantuntijat. 

Suomen edustaja Käärijä nähdään lauantaina 13. toukokuuta euroviisufinaalin 13:ntena. Käärijä on lavalla finaalin avauspuoliskon viimeinen esiintyjä.

Esiintymispaikka on paras mahdollinen siihen nähden, että Suomi arvottiin ensimmäiselle puoliskolle, sanoo euroviisuasiantuntija Anna Muurinen.

– Tulee kaksi slovaria ja sitten tulee Suomi, joka räjäyttää pankin.

Juuri ennen Suomea esiintyvät rauhallisemmilla kappaleilla Italia ja Viro.

Loreen kertoi mielipiteensä Käärijän euroviisukappaleesta – toimittaja kommentoi, millainen Ruotsin viisuedustaja on 8:21
Loreen kertoo mielipiteensä Suomen viisukappaleesta.

Kilpailun suurin ennakkosuosikki, Ruotsin Loreen esiintyy hieman aiemmin paikalla yhdeksän.

Ensimmäisellä puoliskolla nähdään myös muun muassa korkeille sijoituksille ennakoidut Ranska ja Espanja. Ranskan vuoro on kuudes ja Espanja kahdeksas.

Ensimmäisen kymmenen kappaleen joukosta on Muurisen mukaan nykyisin haastavaa ponnistaa viisuvoittoon. Liikaa painoa hän ei kuitenkaan esiintymisjärjestykselle laittaisi.

– Kaikilla on ihan täysi mahdollisuus. Biisi ratkaisee.

Maiden esiintymispuoliskot arvotaan, jonka jälkeen tuotanto päättää lopulliset esiintymispaikat. Tämän tarkoituksena on esimerkiksi välttää sellaista tilannetta, jossa monta samantyylistä kappaletta päätyisi peräkkäin.

Yleisesti yleisön mieleen jäämisen kannalta parempana esiintymispaikkana on pidetty finaalin loppupuolta.

Toisella puoliskolla nähdään muun muassa hyville sijoituksille povatut Israel ja Norja sekä hallitseva viisuvoittaja Ukraina. Ukraina esiintyy 19:ntenä, Norjan vuoro on heti Ukrainan jälkeen ja Israelin 23:ntena.

Yhteensä finaalissa on mukana 26 maata. Finaalin avaa Itävalta ja viimeisenä kilpailijana lavalla on järjestäjämaa Britannia.

Hyvällä paikalla toiseksi viimeisenä esiintyy Kroatia, joka tuo lavalle yhden kilpailun erikoisimmista esityksistä. Muurinen povaa Kroatialle tältä paikalta hyvää sijoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat