Euroopassa jatkavat suomalaisjoukkueet selvillä – Ilveksen jatkohaaveet murenivat tähän karmaisevaan imaisuun

Ilveksen jatkohaaveet murenemispisteessä – norjalaisilta kylmää vettä niskaan 1:09
Ilveksen jatkohaaveet murenivat tähän osumaan.

Tampereen Ilveksen CHL-jatkohaaveet murenivat Norjassa Stavanger Oilersin vieraana. Vierasjoukkue ei saanut parastaan irti missään vaiheessa, ja ottelu ratkesi lopulta kolmannessa erässä valitettavan helppoon lurpsahdukseen. Loppulukemat 4–2 Stavangerille.

Ilves sai otteluun hyvän alun. Joukkue olisi tarvinnut jatkopaikkaan vähintään pisteen. Liigassa säväyttänyt Jani Nyman vei napakalla kudilla tupsukorvat johtoon vartin kohdalla. Vain 16 sekuntia myöhemmin kotijoukkue kuitenkin kuittasi osuman välittömästi.

Liiga-komeetta Jani Nyman iskee - komea kuti norjalaisvastustajan verkkoon 0:56
Jani Nyman antoi Ilvekselle pontta avauserässä.

Toinen erä oli täysin norjalaisten hallintaa. Se tuotti myös Tommy Kristiansenin illan toisen osuman ottelun puolivälissä. Ilves sai kuitenkin puolustusvoiton, kun Joona Ikonen pamautti joukkueen tasoihin toiselle erätauolle siirryttäessä.

Ilveksen tahmeaan toiseen erään helpotus - Ikonen tinttaa tasoituksen 0:46
Joona Ikonen tasoitti ottelun vaikean toisen erän jälkeen.

Kylmää vettä oli kuitenkin tarjolla kolmannessa erässä. Dan Kissel upotti kiekon käytännössä miinuskulmasta Marek Langhamerin selän taakse.

Ilves jää tappion myötä lohkonsa viimeiseksi. Katso ottelun ratkaissut valitettavas lipsahdus pääkuvan videolta.

Ilves haki jäljellä olevat 13 minuuttia vimmatusti tasoitusta, mutta tulosta ei enää syntynyt. Stavanger sinetöi voiton vielä tyhjiin.

Ilveksen ensimmäinen CHL-kausi päättyi alkulohkoon. Suomalaisjoukkueista Euroopassa jatkavat Tappara ja Jukurit.