Mainos

EU-johtajat kokoontuvat tiukentamaan talouskuria

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin neuvottelemaan unionimaiden budjettikuria tiukentavasta taloussopimuksesta. Kreikka nousee keskusteluissa vahvasti esiin, koska tämän aamun Bild-lehdessä Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble sanoo Saksan vaativan EU-komission edustajasta Kreikan talousuudistusten ylintä valvojaa. Muuten Saksa ei halua antaa uutta lainapakettia Kreikalle.

Kreikan pääministeri Lukas Papademos puolestaan vakuuttaa, että nyt kaikki poliittiset puolueet ovat uudistusohjelman takana.

MTV3:n kirjeenvaihtajan Helena Petäistön mukaan toinen kiistan aihe, pysyvän vakausrahaston vahvistaminen, on Brysselissä toinen "kuuma peruna". Saksa ja Suomi ovat ainoat, jotka eivät sitä kannata. Kovin painostus tulee kansainväliseltä valuuttarahastolta, joka on tehnyt selväksi, ettei Euroopan ulkopuolisten maiden avun varaan voi laskea, jos EU ei ensin itse tuo lisävahvistusta rahastoon.

Keskusteluihin noussee myös Ranskan eilen julkistama rahoitusmarkkinavero.

Kokousjärjestelyjä mutkistaa Belgiassa tänään järjestettävä yleislakko, joka sulkee muun muassa Brysselin lentokentän.

Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Jyrki Katainen (kok.), joka yleislakon takia joutuu lentämään Brysseliin Suomen ilmavoimien koneella.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.