Eturivin artistit päästettiin Mersujen kimppuun – näin "modernilla puskaradiolla" yritetään kosiskella ostajia

Vaikuttajamarkkinointiin vahvasti panostava Mercedes-Benz antoi kolmelle suomalaiselle artistille mahdollisuuden toteuttaa itseään kuvataiteiden parissa. Kanvaasiksi valikoitui valmistajan uudistunut kompaktiautomallisto.

Mercedes-Benziä maahantuova Veho päätti tänä keväänä kohdentaa markkinointiaan perinteistä autonostajaryhmää laajemmalle yleisölle. Taustalla on Vehon Mercedes-Benzin markkinointipäällikön Kasper Janssonin mukaan havainto siitä, että yhä useamman ensikosketus saksalaisvalmistajan malleihin tapahtuu malliston edullisemmassa päässä.

A-sarjan hatchback ja sedan sekä CLA saivat räväkät ilmeet ChisunEllinooran ja Isac Elliotin käsittelyssä. Autot on mahdollista nähdä livenä vielä tänään tiistaina sekä huomenna keskiviikkona Lasipalatsin aukiolla Helsingin keskustassa. Ne kiertävät myös muissa Vehon sponsoroimissa tapahtumissa kesän aikana.

– Lähdimme miettimään tapaa yhdistää vaikuttajat, uunituoreet automallit sekä tapahtumien täyteisen kesän ja rakensimme monimediakampanjan, jossa kohtaamisillakin on roolinsa, tiivistää Veho-asiakkuudesta vastaava suunnittelija Mikko Eskelinen Valveelta.

Katso kuva luomuksista alta.

Suomessa Mercedes-Benz on valjastanut brändinsä lähettiläiksi aiemmin muun muassa räp-duo JVG:n. Mersun logonkin rintaansa tatuoinut Ville Galle kertoi suhteestaan saksalaismerkkiin Teknaville viime vuonna. Katso haastattelu alta.

Julkkikset + some = tulos?

Vaikuttajamarkkinointia voi luonnehtia puskaradion moderniksi ilmentymäksi. Kaiken keskiössä on sosiaalinen media sekä Suomessa satoja tuhansia, mutta maailmalla jopa miljoonia seuraajia tavoittavat julkkikset – siis nykytermein vaikuttajat.

Mercedes-Benz ei ole suinkaan ainoa vaikuttajamarkkinoinnin nimeen vannova autovalmistaja. Edes Suomessa. 

Esimerkiksi Robin Packalen ja Suomessa ollessaan myös Patrik Laine on nähty sponssi-Bemareiden puikoissa siitä lähtien, kun he ovat ajokorttinsa saaneet.

Maailmalla Jaguar Land Rover on tehnyt jo pitkään yhteistyötä julkkiskokki Jamie Oliverin kanssa. Brittivalmistaja on jopa suunnitellut Oliverille autoon sopivan keittiön. Suomessa muun muassa Anssi Kela on kurvaillut sponssi-Jaggen ratissa.

Lähde: Veho

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja