Etkö voi vastustaa suklaata? 5 keinoa mielitekojen taltuttamiseen

Mielitekoja tulee jokaiselle ja joskus niitä on todella vaikea vastustaa. Lue vinkit, joiden avulla pysyt erossa epäterveellisistä herkuista!

Ravitsemusterapeutti ja Younger Next Week -kirjan kirjoittanut Elisa Zied paljasti Huffington Post -lehdelle viisi luovaa vinkkiä mielitekojen selättämiseen. Kun siis seuraavan kerran olet aikeissa tarttua donitsiin, suklaalevyyn tai sipsipussiin, kokeile Ziedin neuvoja!

1. Tuoksut apuun

Vuonna 2012 julkaistun tutkimuksen mukaan jasmiinin tuoksuttelu vähentää suklaahimoja. Tämä viittaa siihen, että kun haistat jotain, joka ei liity ruokaan, mielitekosi ei ole enää niin voimakas. Toisen tutkimuksen mukaan neutraalit tuoksut vähentävät mielitekoja.

2. Purukumia

On todistettu, että purukumin pureskelu auttaa taltuttamaan herkuttelun himon. Vuonna 2011 Appetite-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat pyysivät 60:tä osallistujaa arvioimaan nälkänsä, ruokahalunsa ja halunsa syödä makeita tai suolaisia herkkuja kolme tuntia lounaan jälkeen. Tutkijat huomasivat, että kun osallistujat pureskelivat purukumia tuon kolmen tunnin aikana, he söivät 10 prosenttia vähemmän herkkuja kuin he, jotka eivät syöneet purkkaa. Tutkijat päättelivät, että purukumin pureskelu vähintään 45 minuutin ajan edisti kylläisyyden tunnetta ja vähensi merkittävästi nälkää, ruokahalua ja mielitekoja.

3. Nuku tarpeeksi

Tutkimukset osoittavat, että univajeesta kärsivät ovat nälkäisempiä kuin hyvin nukkuneet. Lisäksi he himoitsevat nimenomaan runsaskalorisia ja ravintoköyhiä ruokia. Nuku siis tarpeeksi, niin et sorru herkutteluun.

4. Kävele

Appetite-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan jo 15 minuutin kävely auttaa vähentämään suklaan himoa. Käy siis lounaan jälkeen pikaisella lenkillä sen sijaan, että tarttuisit suklaapatukkaan.

5. Käytä mielikuvitustasi

Kun mieliteko iskee, kuvittele itsesi lempiharrastuksesi pariin, kehottaa myöskin Appetite-lehdessä vuonna 2011 julkaistu tutkimus. Kun korvaat donitsin tai suklaalevyn mielessäsi lempipuuhallasi, kuten tanssimisella tai elokuvan katselulla, vähennät mieliteon voimakkuutta, väittää tutkimus.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat