Mainos

Etkö tiedä olevasi ylipainoinen?

Katsot peiliin ja luulet tuntevasi itsesi läpikotaisin, eikö? Shokeeraava tutkimus Yhdysvalloista kuitenkin paljastaa, etteivät ainakaan amerikkalaiset näe itseään sellaisena kuin ovat.

Teksasilaisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan jopa 25 prosenttia ylipainoisista ja liikalihavista naisista uskoo olevansa normaalipainoisia tai jopa alipainoisia.

– Kun liikalihavuus yleistyy, naiset alkavat ajatella ylipainon olevan normaalia, yksi tutkijoista, Mahbubur Rahman, selittää.

Tämän lisäksi monet tutkimukseen osallistuneet alipainoiset puolestaan kuvittelivat olevansa ylipainoisia ja turvautuivat jopa epäterveellisiin laihdutusmetodeihin karistaakseen kiloja.

Vaikka on hienoa olla sinut vartalonsa kanssa ja omata paljon itsevarmuutta, on hyvä muistaa, että on myös tärkeää olla tietoinen todellisesta terveydentilastaan. Jos et edes ole tietoinen ylipainostasi, voi riskisi esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen kasvaa. Alipainoisenkin on syytä nähdä itsensä peilistä sellaisena kuin on, jottei paino putoa enää entisestään.

MTV3/Helmi

Lähteet: glamour.com, dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.