Etkö menesty? Syyllinen voi istua vieressäsi

Seura todella tekee kaltaisekseen – menestys on nimittäin tarttuvaa sorttia. Jos haluat pärjätä paremmin, vietä aikaa inspiroivien ihmisten parissa. 

Sanotaan että seura tekee kaltaisekseen ja usein se pitää paikkaansa: jos katsot lähipiiriäsi, heidän ammattinsa ja elämäntilanteensa ovat varmasti melko lähellä omaasi. 

Amerikkalainen bisnesvalmentaja Carol Roth muistuttaa, että olemme keskiarvo niistä kuudesta ihmisestä, joiden kanssa vietämme eniten aikaa. 

– Jos pelaat tennistä ihmisen kanssa, joka on parempi pelaaja kuin sinä, kehityt nopeammin kuin pelaamalla samalla tasolla olevan kanssa, Roth kirjoittaa Entrepreneur-sivustolla. 

Sama pätee seuraan: Jos haluat menestyä, sinun on löydettävä itseäsi menestyneempää seuraa ja nimenomaan siltä alalta, jolla haluat menestyä. 

– Voivatko ihmiset ympärilläsi tarjota sinulle kaipaamiasi mahdollisuuksia, jotta pääset seuraavalle tasolle? Roth kysyy. 

Uusien, inspiroivien ja mahdollisesti eteenpäin vievien ihmisten ammattillisesta avusta kannattaa Rothin mukaan jopa maksaa. 

– Kun itse haluan oppia jotain uutta, hakeudun sellaiseen seuraan, jossa opin mahdollisimman nopeasti – vaikka joutuisin maksamaan siitä. Opiskellessani yhdessä maan tunnetuimmista näyttelijäkouluissa minulla oli kaksi vaihtoehtoa: olisin voinut mennä aloittelijoiden ryhmään, jolloin olisin oppinut yhtä hitaasti kuin hitain oppilas ryhmässäni. Sen sijaan päätin mennä ryhmään, jossa kaikki muut olivat ammattilaisia ja minun oli pysyttävä heidän tahdissaan – niin sanotusti hypättävä syvään päähän ja opeteltava uimaan, Roth kirjoittaa. 

Rothin mukaan on tärkeää myös antaa oppeja eteenpäin:

– Et voi olla opiskelija loputtomiin, joten kun osaat itse tarpeeksi, auta heitä jotka voivat hyötyä opeistasi. Kun hallitset pelin, päästä noviisi pelaamaan kanssasi – anna hyvän kiertää, sillä saat itse aina lisää opittavaa ja annettavaa. 

Mitä sitten on ystävyys? Lapset kertovat videolla:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja