Ethän tee pienen kodin yleisiä sisustusvirheitä?

Pieni koti tarjoaa sisustushaastetta, sillä pieneen tilaan pitäisi kuitenkin mahduttaa toimivia kalustekokonaisuuksia. Pahin virhe on tunkea koti liian täyteen tavaraa.

Vältä näitä kardinaalimunauksia, kun sisustat pieniä tiloja:

Liikaa tavaraa

Jos huone on täynnä kalusteita ja esineitä, tila ei pääse hengittämään. Tällaisessa tilassa tulee helposti sellainen olo kuin seinät kaatuisivat päälle. Satsaa monitoimikalusteisiin. Kaunis arkku voi toimittaa sohvapöydän virkaa ja samalla saat liinavaatteille säilytystilaa. Kokeile myös jakkaraa, jossa on samalla säilytystilaa ja valaisin.

Ei toiminnallisuutta

Vaikka tila olisi pieni, se kannattaa jaotella osastoihin käyttötarkoituksen mukaan. Yksiössä yksi huone pitää jakaa siten, että siitä tulee makuuhuone, olohuone ja ruokailutila. Tämä onnistuu maltillisen kokoisilla huonekaluilla, jotka merkkaavat omia osastojaan.

Räikeä väritys

Totta se on, että vaaleat värit luovat tilantuntua. Jos olet värien ystävä, lisää muutama pilkahdus koriste-esineisiin. Seinät, lattia, katto ja huonekalut kannattaa kuitenkin pitää väritykseltään hillittyinä.

Liian pienet huonekalut

Jos huone on korkea, voit rohkeasti korostaa ylöspäin nousevaa tilaa esimerkiksi kattoon ulottuvalla hyllyllä tai verhoilla. Miniatyyrihuonekalut voivat helposti saada asunnon näyttämään nukkekodilta, joten kokeile rohkeasti vaikka hieman isompaa sohvaa. Iso huonekalu vaatii kuitenkin ilmaa ympärilleen, eli varo taas täyttämästä tilaa umpeen.

Liian suuret huonekalut

Huonekalujen kokoluokan kanssa saa olla erittäin tarkkana. Vaikka liian pienet huonekalut eivät näytä hyvältä, liian suuret huonekalut taas näyttävät siltä kuin ne olisivat ottaneet kulauksen Ihmemaan Suurenna minut -pullosta. Jos kokoluokan löytäminen tuntuu hankalalta, pyydä apua sisustussuunnittelijalta.

Lue myös:

    Uusimmat