Mainos

Ethän jätä auton pesua väliin etenkään talvella? Seuraukset voivat yllättää

Autojen vara- ja lisävarusteiden maahantuonti- ja tukkuliike Kaha neuvoo, ettei auton pesemistä tulisi jättää väliin edes talvella. Seuraukset voivat nimittäin olla auton maalipinnalle ikävät.

Säännöllinen auton pesu on todella tärkeää suorittaa myös talvella, sillä vaikeat talviliat, kuten tiesuola ja piki, voivat pinttyä helposti kiinni auton maalipintaan. Pahimmillaan maalipinnalle jämähtynyt lika, kuten suola, voi vaurioittaa auton maalipintaa.

Vaikean talvilian poisto voi Kahan mukaan vaatia tehokasta liuotinpohjaista pesuainetta. Perinteinen liuotinpesu tehdään suihkuttamalla maalipinnalle ja antamalla vaikuttaa hetken. Tämän jälkeen suoritetaan auton pesu ja maalipinnan suojaus. Myös liuotinvahashampoo voi olla hyvä vaihtoehto vaikean lian poistoon.

Talvipesun jälkeen auto tulee kuivata huolellisesti. Huolellisesti kuivatun auton voi ajaa huoletta ulos pakkaseen. Kaha neuvoo, että käsittelemällä tiivisteet oikein, voi autonovien vaivattoman avaamisen varmistaa myös seuraavana pakkasaamuna. Esimerkiksi kuminhoitoaineet sopivat tarkoitukseen hyvin.

Lähde: Oy Kaha Ab

***

7:34

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja