Ethän heitä itävää valkosipulia roskiin?

Tuoreen tutkimuksen mukaan itävä valkosipuli kannattaa ehdottomasti nauttia yllättävänkin terveyshyödyn vuoksi.

Oletko koskaan ostanut liikaa valkosipulia ja heittänyt sen roskiin, kun se on alkanut itää? Tuore tutkimus väittää, että se on turhaa, sillä itäminen ei tarkoitakaan sitä, etteikö valkosipulia voisi syödä. Päinvastoin.

Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan viisi päivää itäneen valkosipulin antioksidanttitasot ovat merkittävästi korkeammat kuin tuoreemman valkosipulin.

– Kasvit ovat hyvin alttiita bakteerien, virusten ja hyönteisten hyökkäyksille itämisen aikana, huomauttaa tutkimusta johtanut Jong-Sang Kim.

– Tämä aiheuttaa sen, että ne tuottavat erilaisia fytoalekseeneiksi kutsuttuja kemikaaleja suojellakseen itseään. Monet näistä on ovat myrkyllisiä mikro-organismeille ja hyönteisille, mutta hyödyllisiä ihmisen terveydelle.

Itävä tai ei, valkosipuli on aina hyvä valinta: molemmat versiot sisältävät terveellisiä yhdisteitä, jotka tutkimusten mukaan esimerkiksi madaltavat verenpainetta ja vähentävät riskiä sairastua tietyn tyyppisiin syöpiin.

Näin valmistuu valkosipuli-kinkkupasta:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat