Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

4:01Onko foliossa grillaaminen terveellisempää?Katso video: Onko foliossa grillaaminen terveellisempää?
Julkaistu 14.07.2025 17:28
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

Kesämyytit-sarjassa selvitetään, pitävätkö yleiset uskomukset paikkaansa. 

Ravitsemusterapeutti Jonna Heinonen kertoo, onko foliossa grillaaminen terveellisempää.

Heinosen mukaan foliossa grillaamisesta on monia hyötyjä.

– Ensinnäkin se, että ruoka ei ole suoraan kosketuksissa kovalle kuumuudelle. 

Ruoka on hyvä kuumentaa nopeasti, sillä pitkä kypsyttely grillissä voi tuhota esimerkiksi vihannesten ravintoainesisältöjä. 

Vihannesten kypsentäminen foliossa grillissä on hyvin lempeä menetelmä ja vastaa ikään kuin höyryttämistä. 

Heinonen uskoo sen lisäävän myös ihmisten kasvisten syöntiä, kun grilliin laitetaan kasviksia ehkä normaalia ateriaa enemmän. 

Mitä ravintoaineita ruoasta häviää pitkään kypsentämällä? Mitkä vihannekset sopivat erityisen hyvin kypsennettäväksi ravintoarvojen kannalta? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

Älä tee yleistä virhettä! Halloumista tulee sitkeää ja kumimaista

Katso myös: Näppärä folioniksi grillin puhtaana pitämiseen

0:21Näppärä folioniksi grillin puhtaana pitämiseenFredman Groupin keittiömestari Ville Parkkinen havainnollistaa, miten rasvapellin voi suojata foliolla.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tällä kikalla kaupan basilika säilyy kotona pidempäänSuomen suosituin grilliliha kypsennetään usein liian kuivaksi – näin broileri kannattaa grillataTiedätkö, mitä makkarapaketille pitäisi tehdä ennen grillaamista? Unohtuu moniltaNäin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulosGrillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalleNiksi, joka mullistaa maissin grillaamisen – ei enää ikinä palaneita tähkiä!
KesämyytitGrillausRuokaKasviksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kesämyytit
  • 5.8.15:18
    Rusketus

    Ihotautilääkäriltä tärkeä muistutus itseruskettavista

  • 3.8.19:12
    Seksi ja parisuhde

    Suojaako kondomi sataprosenttisesti seksitaudeilta?

  • 30.7.20:08
    Seksi ja parisuhde

    Voiko rannalla harrastaa seksiä? Seksuaalikasvattaja vastaa

  • 30.7.18:45
    Testit

    Selviätkö ilman auringonpolttamaa tai punkkitautia? Testaa kesäterveystietosi!

  • 26.7.19:11
    Seksi ja parisuhde

    Voiko seksitauti vaikuttaa hedelmällisyyteen? Asiantuntija vastaa