Etenkin naiset siirtyneet äänikirjojen kuuntelijoiksi – painetun kirjan suosio lahjana on kasvanut

Äänikirjojen kulutus on kolminkertaistunut kahden vuoden aikana – etenkin naiset siirtyneet äänikirjojen kuuntelijoiksi 1:59
Äänikirjojen kulutus on kolminkertaistunut kahden vuoden aikana.

Parissa vuodessa äänikirjojen kulutus on kolminkertaistunut, selviää Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen Taloustutkimuksella teettämästä Suomi lukee -tutkimuksesta.

Lukion ensimmäistä luokkaa käyvät Hanna Häkkinen ja Meri Kauppinen lukevat paljon. Kummatkin suosivat painettua kirjaa ohi äänikirjan.

– On vain jotenkin parempi fiilis, kun lukee itse, Häkkinen pohtii.

– En pysty keskittymään äänikirjaan samalla tavalla, Kauppinen lisää.  

Suomi lukee -tutkimuksesta selviää, että suomalaiset ostivat viime vuonna noin 15 miljoonaa painettua kirjaa. Samaan aikaan äänikirjojen suosio jatkaa kasvuaan.

– Viimeisen kahden vuoden vuoden aikana äänikirjojen kulutus on kolminkertaistunut, 6 prosentista 17  prosenttiin. Huomattava muutos, sanoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Etenkin naiset innostuivat äänikirjoista

Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen teettämästä tutkimuksesta selviää myös, että erityisesti naiset ovat siirtyneet äänikirjojen käyttäjiksi. Miehet taas käyttävät painettuihin kirjoihin enemmän rahaa kuin naiset.

– Joskus käytän vaikka nukahtamiseen äänikirjaa. Tylsä kirja on hyvä unilääke, sanoo kirjaostoksilla oleva Taisto Koivuharju.

– Aika paljon luen jännityskirjoja ja science fictionia. Tässäkin on valittu jännityskirja, Koivuharju sanoo ja heiluttaa kirjaa kädessään.

Lahjana kirja on tutkimuksen mukaan nyt suositumpi kuin ennen.

– Lahjaesineenä kirjan arvo on noussut, Laura Karlsson kertoo.

Monella kesäloma ja kirjat kuuluvat yhteen. Vihdoin on aikaa lukea. 

– Lukeminen on ihan lemppariharrastuksia, Hanna Häkkinen sanoo. 

– Nyt kun koulu loppuu, niin ehtii lukemaan enemmän. Se on hienoa, Meri Kauppinen iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat