Makuja-sivuille on tullut kysymyksiä etanoista ja niiden valmistamisesta. Etanoiden sesonkiaika ajoittuu usein ranskalaiseen tapaan kesään. Myös Suomessa viljellään etanoita, viinimäkikotiloita. Mutta mikään ei kuitenkaan estä nauttimasta säilöttyjä etanoita ympäri vuoden. Etanoita myydään 12-24 kappaleen säilykepurkeissa. Säilyke-etanat ovat käytettävissä sellaisenaan. Joidenkin pakkauksien mukana tulevat myös tyhjät kuoret, jotka kannattaa pestä ja säilyttää seuraaviakin etanahetkiä varten.
Perinteisesti etanoita varataan 8-12 kpl / ruokailija. Etanapannut ovat 6 kotilon vetoisia, mutta ilman virallista pannuakin etanoiden makuun pääsee. Täytetyt kuoret pysyvät nätisti pystyssä myös tavallisessa uunivuoassa merisuolapedillä. Etanaruokien klassikko on etanat Burgundin tapaan eli valkosipulivoi etanat. Etanoiden kumppaniksi sopii myös kermaisen pehmeä sinihomejuusto, parmesaani tai yrttivoi. Alkuruokana, pikkuruokana tai illan bravuurina etanat yllättävät vieraat, ja useimmiten positiivisesti.

