Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Etanaoppi

futureimagebank.com
futureimagebank.comCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 13.10.2003 17:35

Makuja-sivuille on tullut kysymyksiä etanoista ja niiden valmistamisesta. Etanoiden sesonkiaika ajoittuu usein ranskalaiseen tapaan kesään. Myös Suomessa viljellään etanoita, viinimäkikotiloita. Mutta mikään ei kuitenkaan estä nauttimasta säilöttyjä etanoita ympäri vuoden. Etanoita myydään 12-24 kappaleen säilykepurkeissa. Säilyke-etanat ovat käytettävissä sellaisenaan. Joidenkin pakkauksien mukana tulevat myös tyhjät kuoret, jotka kannattaa pestä ja säilyttää seuraaviakin etanahetkiä varten.

Perinteisesti etanoita varataan 8-12 kpl / ruokailija. Etanapannut ovat 6 kotilon vetoisia, mutta ilman virallista pannuakin etanoiden makuun pääsee. Täytetyt kuoret pysyvät nätisti pystyssä myös tavallisessa uunivuoassa merisuolapedillä. Etanaruokien klassikko on etanat Burgundin tapaan eli valkosipulivoi etanat. Etanoiden kumppaniksi sopii myös kermaisen pehmeä sinihomejuusto, parmesaani tai yrttivoi. Alkuruokana, pikkuruokana tai illan bravuurina etanat yllättävät vieraat, ja useimmiten positiivisesti.

Etanoita Burgundin tapaan

futureimagebank.com
futureimagebank.comCopyright MTV Oy 2003

24 kpl etanoita (24 kpl tyhjiä etanankuoria)
100 g voita
2-3 valkosipulin kynttä
1 salottisipuli
1 tl sitruunamehua
2 rkl persiljasilppua
suolaa
valkopippuria

Hienonna shalottisipuli ja valkosipuli. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, persiljalla, suolalla ja valkopippurilla.

Jos käytät etanankuoria, laita kunkin pohjalle ensin nokare voita, sitten etana ja lopuksi vielä voita. Tasoita aukko tiiviiksi kanneksi. Etanat voi kypsentää myös suoraan etanapannulla ilman kuorta. Jos käytössäsi ei ole etanapannua, kypsennä etanat kuoressaan merisuolapedillä uunivuoassa.

Kypsennä etanat 250 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes voi kiehuu. Tarjoa lisäksi rapea patonkia.

Lisää aiheesta:

Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopatTällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessäVappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"Joka seitsemäs suomalainen masentuu elämänsä aikana – tällainen on yksinäisyyden yhteys masennukseen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 08:56
    Lifestyle

    Työnantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat

  • 06:46
    Näkö

    Tällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"

  • Eilen19:03
    Onlyfans

    Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä

  • Eilen17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"