Estä tuhot – tarkista puiden ja pensaiden suojaukset

Nyt on hyvä aika tarkistaa puutarhan puiden ja pensaiden suojaukset myyrä- ja jänistuhojen varalta. Pitkän leudon talven jälkeen kiristyvä pakkanen ajaa eläimet takaisin puutarhojen ruoka-aarteiden pariin, kun jäätynyt maa ei enää anna ravintoa yhtä helposti. Vinkki, ota hiukset talteen kun puhdistat hiusharjaa.

Monet hedelmä- ja koristepuiden rungot ovat jänisten herkkua. Tarkista, että runkojen ympärillä olevat suoja-aidat ovat yhä hyvässä kunnossa. Mikäli runko on jäänyt suojaamatta, voit estää jänisten tuhot joko rungon ympärille käärittävillä muovisilla kierresuojuksilla tai metalliverkolla.

Muista suojata rungot tarpeeksi korkealle, etteivät jänikset pääse loikkimaan aidan yli nietosten kerättyä talven aikana korkeutta. Jänis voi ulottua jopa puolentoista metrin korkeuteen nakertelemaan.

Lumen alla on hyvät olosuhteet pikkunisäkkäille. Estä lumen alla käytäviä kaivelevien myyrien tuhot tallaamalla lumi tiiviiksi hedelmäpuiden rungon ympäriltä.

Käy säännöllisesti polkemassa lumi tiiviiksi puiden ja suojaverkkojen ympäriltä niin pitkään kuin maassa on lunta.

Muita konsteja jänisten karkottamiseen

Jäniksiä voi myös yrittää karkottaa erilaisin konstein, kuten lumen päälle ripotellulla kanankakalla tai ripustamalla pensaiden oksille ihmiseltä tuoksuvia ”sukkahousupusseja”, joiden sisällä on hiuksia.

Voit myös leivittää suojattavien taimien päälle terttuseljan, tuomen, kuusen tai mustaherukkapensaan oksia, joiden tuoksusta jänikset eivät pidä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja