Espoon uimarannoilla heilunut kameramies otti salaa yli 70 kuvaa vähäpukeisista ja alastomista lapsista – tuomittiin sakkoihin

Espoon uimarannoilla viime kesänä alastomia ja vähäpukeisia pikkulapsia kuvannut kuusikymppinen mies tuomittiin sakkorangaistukseen.

Vuonna 1956 syntynyt mies oli Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan ottanut viime kesänä Espoossa uimarannoilla noin 70 kuvaa, joissa suurimmassa osassa oli alaston lapsi. Lopuissa kuvista lapsi oli riisuuntumassa tai osittain pukeutuneena.

Kuvat oli oikeuden käsityksen mukaan otettu salaa. Oikeuden mukaan motiivi valokuvien ottamiseen oli seksuaalinen.

Suurin osa kuvissa esiintyvistä lapsista oli oikeuden arvion mukaan alle kouluikäisiä.

Mies kiisti

Mies kiisti syytteen kokonaisuudessaan, mutta myönsi ottaneensa valokuvat. Hänen mukaansa ne eivät olleet sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia.

Oikeus ei uskonut – muun muassa siitä syystä, että osassa kuvista näkyi ainoastaan kuvattavan lapsen sukuelimet.

Mies tuomittiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Rangaistukseksi miehelle määrättiin 50 päiväsakkoa, jotka tekevät hänen tuloillaan yhteensä 600 euroa.

Lisäksi mies joutuu luopumaan rikoksentekovälineistä, eli kahdesta kamerastaan muistikortteineen. Myös miehen tietokone oli tapauksen tutkinnan aikana takavarikoitu, mutta sen hän saa halutessaan takaisin, kunhan koneelle tallennetut tiedostot on tuhottu.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi ratkaisun asiassa tänään. Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat