Syrjäisessä kylässä Himalajalla Land Rover Defender ei ole pelkkä rouhea lifestyle-varuste, jolla saa tykkäyksiä Instagramissa

Range Roverilla rappusia pitkin taivaan porteille 6:15

Land Rover Defender on ikoninen maastoauto, joka on noussut uuteen suosioon muun muassa somevaikuttajien keskuudessa. Autolle on kuitenkin olemassa vielä sellaistakin käyttöä, johon se on alunperin suunniteltu.

Pääkuvan video

Range Roverilla rappusia pitkin taivaan porteille

Himalajan vuoristossa, Intian ja Nepalin rajalla, sijaitsee syrjäinen Maneybhanjangiin kylä. Monet paikallisista joutuvat ajamaan päivittäin yli 3,5 kilometrin korkeudessa sijaitsevaan Sandakphun kylään, johon ainoa reitti on jyrkkä ja kivinen polku. Matkaa kertyy suuntaansa reilut kolmisenkymmentä kilometriä, joten matka on taitettava autolla.

Maneybhanjangin erikoisuuksiin lukeutuukin kyläläisten käytössä olevat nelisenkymmentä Land Rover Defenderiä, joita huolletaan säntillisesti. Autot ovat kovassa käytössä, eivätkä ulkoisesti enää uudenveroisia, mutta palvelevat koko kylän tarpeita.

– Land Roverimme ovat vanhoja. Eivät niin vanhoja kuin me itse, mutta vanhoja kuitenkin, yksi paikallisista kertoo brittivalmistajan videolla.

– Autot ovat nykyisin todella monimutkaisia. Itse pidän näistä yksinkertaisemmista, toinen sanoo osoittaen vuosimallin 1957 Lantikkaa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun ensimmäinen Land Rover näki päivänvalon Amsterdamin autonäyttelyssä vuonna 1948.

Katso Land Roverin video alta.

​​​​​​​


Lue myös:

    Uusimmat