Espoolainen kiinteistönvälittäjä petkutti alaikäiseltä lapseltaan 155 000 euroa – huijasi myös satavuotiasta vanhusta, tehtaili petoksia äitinsä nimissä

Espoolainen kiinteistönvälittäjä tuomittiin vankilaan useista petoksista.

Kuusikymppinen nainen huijasi vakuutusyhtiöitä, omaa mökkinaapuriaan ja jopa omaa alaikäistä lastaan. Jälkikasvuun kohdistuneissa rikoksissa oli mukana myös naisen aviomies.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi naisen 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Aviomies puolestaan sai 1 vuoden ja 3 kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

MTV Uutiset ei julkaise tuomittujen nimiä, koska rikokset ovat osin kohdistuneet heidän omaan, alaikäiseen lapseensa.

Rahat menivät muun muassa ulkomaanmatkaan

Käräjätuomion mukaan pariskunta vei lapseltaan omaisuutta noin 155 000 euron edestä.

Osa lapsen rahoista oli vuokratuloja, joita hän oli saanut perimästään kiinteistöstä. Lapsi oli saanut perintönä myös muuta omaisuutta.

Vanhemmat myös huijasivat maistraattia myöntämään luvan lapsen omistamien asunto-osakkeiden myyntiin. Osakkeet myytiin hintaan 51 000 euroa.

Pariskunta käytti kavaltamansa rahat arkielämään, mutta myös ulkomaanmatkaan ja velkojen maksuun.

Tuomion mukaan nainen oli rikoksissa aktiivisempi osapuoli. Mies lähinnä salli ja mahdollisti naisen menettelyn lapsen edunvalvojana. Siksi hänen rangaistuksensa on lievempi.

Suuret vahingot

Naisen kovempaa rangaistusta selittää myös se, että hän syyllistyi tuomion mukaan useisiin muihinkin rikoksiin.

Kiinteistönvälittäjänä toimiessaan hän esimerkiksi laskutti erään kiinteistön myyjältä kauppojen jälkeen yli 78 000 euroa ylimääräistä. Teko katsottiin törkeäksi petokseksi.

Lisäksi nainen tehtaili vakuutuspetoksia hakemalla korvauksia olemattomista tapaturmista eri vakuutusyhtiöistä. Osa jäi yritykseksi.

Kun vakuutusyhtiö irtisanoi naisen vakuutukset rikosepäilyjen takia, nainen otti uudet vakuutukset äitinsä verkkopankkitunnuksilla ja jatkoi rikosten tekemistä.

Äitinsä nimissä hän väitti muun muassa, että kaatunut puu olisi aiheuttanut suuria rakennusvahinkoja. Vakuutusyhtiö maksoi korvauksia noin 34 000 euroa.

Nainen haki tuhansien eurojen hyvitystä myös esimerkiksi ”pudonneesta kristallikruunusta”. Kun vakuutusyhtiöstä pyydettiin soittamaan, nainen esitti puhelimessa paitsi yhdeksänkymppistä äitiään, myös äitinsä naapuria.

Tekojen häikäilemättömyyttä kuvaa se, että rikosten uhriksi valikoitui myös tuomitun naisen lähes satavuotias mökkinaapuri. Kun vanhus joutui sairaalaan, nainen käytti tilanteen hyväksi ja kavalsi tältä yli 15 000 euroa.

Kumpikin kiisti rikokset

Käräjäoikeudessa nainen kiisti kaikki rikokset, kuten myös hänen aviomiehensä. Molemmat tuomittiin silti, sillä varteenotettavaa epäilyä syyllisyydestä ei jäänyt.

Vuonna 1963 syntyneen naisen katsottiin syyllistyneen kolmeen törkeään petokseen, neljään perusmuotoiseen petokseen, kolmeen petoksen yritykseen sekä viiteen väärennykseen, törkeään kavallukseen ja perusmuotoiseen kavallukseen.

Aviomiehen syyksi luettiin törkeä petos ja törkeä kavallus. Yksi miestä vastaan nostettu petossyyte kaatui käräjillä.

Pariskunta joutuu maksamaan lapselleen vahingonkorvauksia noin 195 000 euroa. Lisäksi nainen joutuu maksamaan muille asianomistajille yhteensä noin 133 000 euroa.

Käräjätuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siitä voi yrittää valittaa hovioikeuteen.

Näin tunnistat huijarin, jolla on pahat mielessä rahojesi suhteen – Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan toimitusjohtaja kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa 6:53
Näin tunnistat huijarin, jolla on pahat mielessä rahojesi suhteen – Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan toimitusjohtaja kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat