Näin suomalaiset huijaavat vakuutusyhtiöitä – yksi keino on vuodesta toiseen kärkipaikalla: "Yleisin vakuutuspetos kautta aikain"

Suomalaiset huijaavat vakuutusyhtiöitä mitä mielikuvituksellisimmin keinoin – yleisin vakuutuspetos kautta aikain pitää pintansa vuodesta toiseen 5:39
Listasimme kuusi vakuutuspetosta! Katso videolta, mitkä ovat Suomessa yleisimpiä tapoja huijata vakuutusyhtiöitä.

Ihmiset huijaavat vuosittain mitä härskeimmillä tavoilla vakuutusyhtiöitä. MTV Uutiset kysyi, mitkä ovat yleisimmät vakuutuspetokset. 

Moni huijaustapa on viimeisen vuoden aikana lisääntynyt. Finanssialan turvallisuus- ja varautumisjohtaja Niko Saxholmin mukaan yksi kasvussa oleva ilmiö on autojen ilkivaltainen polttaminen. Hän uskoo yhden syyn olevan koronan myötä tulleet taloudelliset haasteet.

– Aikaa ennen koronaa otettiin oma unelmien auto osamaksurahoituksella käyttöön, ja sitten tuli korona. Ehkä tuli työttömyys, ehkä jotain muuta.

– Osa ihmisistä näkee ainoan tien ulos maksuista ja velasta, että vakuutettu auto poltetaan.

Saxholmin mukaan ihmiset jakavat tietoa huijauskeinoista sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumeilla.

Mikä on yleisin huijaus? Katso videolta, millaisia vakuutuspetoksia suomalaiset tehtailevat.

Petos näkyy muiden asiakkaiden kukkarossa

Saxholm muistuttaa, että huijaukset näkyvät kaikkien asiakkaiden vakuutusmaksuissa, sillä vahingot on korvattava jollain tavalla. Hän ei näe petoksien vahingoittavan vakuutusyhtiöitä liian rajusti.

– Vakuutusyhtiöt selviät näistä vakuutuspetosilmiöistä. Sitähän varten vakuutusyhtiöillä on tutkijoita, jotka selvittävät kaikkein räikeimpiä juttuja, kertoo Saxholm.

– Se on kaikessa rikollisuudessa sama homma. Huomataan tässä olevan toimiva toimintamalli. Yleensä ihminen jää siinä vaiheessa kiinni, kun on käynyt liian ahneeksi.

Lue myös:

    Uusimmat