Espanjan kruununprinsessa Leonor aloittaa kolme vuotta kestävän sotilaskoulutuksen

Espanjan kruununprinsessa Leonor aloittaa sotilaskoulutuksen.

Espanjan kruununprinsessa Leonor, 17, aloittaa myöhemmin tänä vuonna kolmivuotisen sotilaskoulutuksen valmistautuakseen tulevaan rooliinsa valtionpäämiehenä, kertoo CNN. Lehden mukaan Espanjan puolustusministeri Margarita Robles kertoi asiasta tiistaina pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Prinsessan kolmivuotinen sotilaskoulutus on jaettu armeijaan, laivastoon ja ilmavoimiin, joista jokaisen parissa hän viettää vuoden kerrallaan. Samaa kaavaa noudatettiin myös hänen isänsä, Espanjan kuningas Felipe VI:n saamassa sotilaskoulutuksessa, kun tämä nousi hallitsijaksi vuonna 2014.

Leonor on vanhempi kuningas Felipen kahdesta tyttärestä, ja on näin ollen ensimmäisenä kruununperimysjärjestyksessä. Kun Leonorista tulee aikanaan hallitsija, nousee hän samalla Espanjan asevoimien ylimmäksi komentajaksi.

– Se osoittaa, että kun aika koittaa, meillä on ylin komentaja, joka on nainen, ja olemme viime vuosina ponnistelleet kovasti saadaksemme naiset mukaan asevoimiin, Robles kertoi.

Koulutuksen on määrä alkaa elo-syyskuussa, kun Leonor on viimeistellyt opintonsa UWC Atlantic College -sisäoppilaitoksessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja