Espanjan jättänyt Juan Carlos suuntasi maanpakoon äveriään sokeripohatan tiluksille – tällainen on ex-kuninkaan pakopaikka

Espanjalaislehden tietojen mukaan Dominikaaniseen tasavaltaan paennut Juan Carlos olisi matkannut sokeripohatta Pepe Fanjulin hulppeaan lomakohteeseen. 

Espanjan valtaistuimen pojalleen Felipelle  vuonna 2014 luovuttanut  Juan Carlos, 82, ilmoitti maanantaina lähtevänsä vapaaehtoiseen maanpakoon. Entisen kuninkaan yllä on viime aikoina leijunut korruptiotutkinnan synkkä pilvi.

Isä ilmoitti kuningas Felipelle päätöksestään kirjeitse. Hän luonnehti kirjeessään tehneensä päätöksen suurissa tuskissa, mutta rauhallisin mielin.

Ex-kuninkaan yllä leijuva korruptioskandaali liittyy espanjalaisyhtiöiden saamaan sopimukseen rautatien rakentamisesta Saudi-Arabian pyhien kaupunkien Mekan ja Medinan välille.

Brittilehti Daily Mail uutisoi espanjalaislehti La Vanguardian tietoihin viitaten, että Juan Carlos olisi poistunut Zarzuelan palatsista sunnuntaina ja viettänyt yön Sanxenxon kaupungissa ennen kuin matkusti maanantaina autolla Portugalin puolelle Portoon ja lensi Dominikaaniseen tasavaltaan maanantaina.

Espanjalaislehden lähteistä ei ole tarkempaa tietoa. Lehti kuitenkin kertoo, että Juan Carlos majoittuisi ylellisessä Casa de Campo -nimisessä resortissa ja olisi varannut sieltä majoituksen useammaksi viikoksi. 

Lehden väitteiden mukaan hän olisi kohteessa sokeriplantaaseilla rikastuneen ja hyvin äveriään Fanjulin perheen vieraana. Hänen vaimonsa, entinen kuningatar Sofia, ei tiettävästi ole matkustanut ulkomaille Juan Carlosin mukana.

Daily Mailin mukaan Juan Carlosin ystävä Pepe Fanjul on Kuubassa asuva miljonääri, joka asuu nykyisin Emilia-vaimonsa kanssa Floridassa, mutta omistavat Casa de Campon lomaparatiisin Dominikaanisessa tasavallassa.

7 000 eekkerin kokoinen lomakohde sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Santo Domingon kansainväliseltä lentokentältä, ja siellä ovat brittilehden mukaan lomailleet muun muassa Beyoncén, Kardashianien ja Michael Jordanin kaltaiset supertähdet. Myös Juan Carlos on tiettävästi lomaillut aiemmin La Romanan alueella sijaitsevassa merenrantakohteessa useamman kerran.

Pepe Fanjulin ja hänen kolmen veljensä omistuksessa Casa de Campo on ollut jo 1980-luvulta saakka. Kohteessa on muun muassa kolme golfklubia, ravintoloita, ratsastusalueet poolokenttineen sekä useita yksityisiä uimarantoja. Joissain arvioissa paikkaa onkin kutsuttu Karibian jetsetin suosikkikohteeksi ja golftaivaaksi.

Juan Carlos hallitsi Espanjaa fasistidiktaattori Francisco Francon kuoleman jälkeen, eli vuodesta 1975 lähtien, kunnes luopui vallasta. Hän oli vuosia hyvin pidetty hallitsija, mutta hänen maineensa koki kovan kolauksen, kun korruptioepäilykset tulivat ilmi vuonna 2018.

Korruptioepäilykset heräsivät julkaistuista asiakirjoista, jotka olivat tiettävästi peräisin ex-kuninkaan väitetyltä entiseltä rakastajattarelta, liikenainen Corinna Larsenilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja