Koronarokote Espanjan EM-joukkueen huolenaiheena – "Meidän pitäisi olla tietoisia niistä"

0:44
Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kehui Huuhkajia.

Espanjan maajoukkueluotsi Luis Enrique on huolissaan koronarokotuksen sivuvaikutuksista, jotka voivat tulla esiin tärkeiden EM-otteluiden alla.

Espanjan EM-joukkue rokotettiin perjantaina. Rokotuspäätös on ollut Espanjassa kyseenalainen. Toisten mielestä maajoukkueen ei tulisi etuilla rokotejonossa ja toisten rokotus olisi pitänyt tapahtua paljon aiemmin, eikä juuri EM-kisojen avausottelun alla. 

Espanjalaistähdet Sergio Busquets ja Diego Llorente ovat antaneet tällä viikolla positiiviset koronanäytteet. Espanjan jalkapalloliitto on aiemmin vuoden aikana tiedustellut terveysviranomaisilta, mikäli pelaajat olisi voitu rokottaa aiemmin välttääkseen tartunnat EM-kisojen aikana. 

Vastaus oli kuitenkin ei. Luis Enrique on ollut epäileväinen rokotuksen suhteen.

– Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja kysyi kaksi kuukautta sitten mahdollisuudesta rokottaa pelaajat. Tarkoituksena oli rokottaa koko ryhmä heti sen julkistamisen jälkeen. Se ei valitettavasti ollut mahdollista, mutta hyväksyimme päätöksen, Enrique sanoi espanjalaislehdille.

Ensimmäinen rokotus voi aiheuttaa pelaajille Ruotsia vastaan pelattavan EM-kisojen avauspelin alla. Myös Ruotsilla on ollut omat ongelmansa, kun joukkueessa on jo todettu kaksi koronatartuntaa. Toinen rokote voi vaikuttaa mahdolliseen puolivälieräotteluun.

– Olin epäröinyt rokottamista silloin kun pyysimme sitä. Meidän pitää olla tietoisia siitä, että sivuvaikutuksia voi tulla. Se olisi todella ikävä tilanne, jos joku saisi sivuoireita rokotuksen jälkeen, Enrique totesi.

Espanjan maajoukkueetähti Thiago Alcantara ei halunnut puhua sen enempää rokotuksista perjantain lehdistötilaisuudessa Madridissa.

– Ymmärrän, että se on herkkä aihe. Haluamme puhua jalkapallosta sen sijaan ja silloin on olemassa kysymyksiä, joihin meidän tulee vastata. Meillä on nyt ollut onnea, kun hallinto on päättänyt, että meidät rokotetaan, Thiago sanoi.

Espanja kohtaa MM-kisojen avausottelussaan maanantaina Ruotsin.

Katso pääkuvan videolta Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmandin kehut Huuhkajille.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja