Mikä lopetus! Espanjan pokaaliton putki katkesi dramaattisessa rangaistuspotkukilpailussa – katso huima ratkaisu

Maalikooste: Kroatia - Espanja 10:00
Katso! Kansojen liigan finaalin rangaistuspotkukilpailu tarjosi draamaa ja upeita laukauksia

Espanja on tuore Kansojen liigan mestari voitettuaan Kroatian sunnuntai-illan loppuottelussa. Kamppailu eteni aina jatkoajan kautta rangaistuspotkukilpailuun, jossa Espanja oli dramaattisten vaiheiden jälkeen parempi maalein 5-4.

Kyseessä oli Espanjan ensimmäinen pokaali 11 vuoteen. Pystin lisäksi Espanja palkitaan 10,5 miljoonaalla eurolla sekä edulla vuoden 2026 MM-kisojen karsintoihin. Aiemmin sunnuntaina Italia voitti Kansojen liigan pronssiottelussa Hollannin 3–2-lukemin.

Espanja oli lähellä mennä ottelussa johtoon jo kymmenen minuutin kohdalla, kun Gavi pääsi tälläämään rangaistusalueen reunalta Kroatian puolustussekoilun jälkeen. Laukaus meni kuitenkin hieman ohi vasemmasta tolpasta.

Kroatian ensimmäinen kunnon paikka nähtiin 23. minuutilla, kun Andrej Kramaric ampaisi läpiajoon kolme espanjalaispuolustajaa kintereillään. Juuri kun hän oli päästä laukomaan, riensi Aymeric Laporte kuitenkin hätiin, liukuessaan pallon tyylikkäästi kulmapotkuksi.

Espanjan maalivahti Unai Simon joutui puolestaan ensi kertaa torjuntatöihin puolen tunnin kohdalla. Ivan Perisic juoksi täydellä vauhdilla rangaistusalueelle ja puski voimalla kohti alakulmaa, mutta pallo jäi Bilbao-vahdin hyppysiin.

Toisella puoliajalla ei maalipaikoilla herkuteltu, kunnes Ansu Fati toi penkiltä hieman sähäkkyyttä Espanjan hyökkäyspelaamiseen. Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Mikel Merinon matala keskitys löysi nuoren laitahyökkääjän, jonka nopea laukaus purettiin kuitenkin maaliviivan tuntumasta pois.

Lisäajan alkaessa Espanjalle aukesi vielä yksi paikka myöhäiselle voittomaalille, mutta Marco Asensio ampui pienestä kulmasta ohi. Hollannissa pelattu finaali eteni täten jatkoajalle.

Jatkoajallakaan ei kuitenkaan maaleja nähty ja ratkaisu venyi rangaistuspotkukilpailuun. Kroatialaishyökkääjä Lovro Majerin yritys pamahti neljännellä kierroksella oikein aavistaneen Simonin jalkoihin, mikä antoi Espanjalle sauman voittoon. Laporte pamautti viidennen laukauksen kuitenkin yläputkeen.

Kuudennella kierroksella Simon venyi jälleen torjuntaan, antaen ratkaisun avaimet Dani Carvajalille. Hän kesti paineet ja upotti pilkun sisään jäätävällä panenkalla.

Katso koko rangaistuspotkukilpailu ylälaidan videolta.