Katso mitkä maalikarkelot! Italia päihitti Hollannin trillerimäisessä pronssiottelussa

Maalikooste: Hollanti - Italia 8:10
Katso maalit! Italia voitti Kansojen liigan pronssia jo toistamiseen.

Italia juhli sunnuntaina Kansojen liigan pronssia päihitettyään Hollannin 3–2-lukemin viihdyttävässä ja maalirikkaassa huippukamppailussa.

Italia meni jo kuudennella minuutilla johtoon, kun Federico Dimarco pommitti pallon Giacomo Raspadorin nokkelasta syötöstä yläkulmaan.

Varttia myöhemmin peliväline kimpoli onnekkaasti Davide Frattesille, joka ei lähietäisyydeltä epäonnistunut.

Pelitilanteita hallinneen Hollannin painostus tuotti tulosta vasta 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Steven Bergwijn toi oranssipaidoille yhden takaisin.

Federico Chiesan upea kuljetus ja viimeistely palauttivat Italian kuitenkin kahden maalin karkumatkalle vain neljää minuuttia myöhemmin.

Maali syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä, joka käynnistyi Dimarcon rohkeasta taklauksesta. Sen seurauksena hän menetti kenkänsä ja Denzel Dumfries jäi keräilemään itseään nurmen pintaan.

Italia tarttuu kaksin käsin kiinni pronssiin iskemällä 3-1 -maalin Hollannin verkkoon 3:46

Hollanti ei kuitenkaan heittänyt pyyhettä kehään. Wout Weghorst teki ensin kavennusmaalin vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta se hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsion johdosta.

Minuutti ennen täyttä aikaa Hollannin keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldum kuitenkin latasi pallon vielä kertaalleen maaliin. Yhdeksän minuutin lisäaika starttasi siis 3–2-tilanteesta.

Vaikka Italian rangaistusalueella riittikin säpinää aina päätösvihellykseen saakka, jäi Hollannin tasoitusmaali haaveeksi ja Italia voitti pronssia.

Sunnuntai huipentuu Kansojen liigan loppuotteluun, jossa vastakkain asettuvat Espanja ja Kroatia. Ottelu alkaa kello 21.45 ja on katsottavissa C Morelta.