Esko Eerikäinen muistelee Instagramissa pysäyttävää hetkeä 35 vuoden takaa: "Muistan tarkkaan sen päivän, itkin lohduttomasti”"

5:28
Esko ja Victoria Eerikäinen yhteishaastattelussa – tässä isän ja tyttären yhteinen trendiharrastus

Radiojuontaja Esko Eerikäinen kertoo Instagramissa, että hänen isänsä kuolemasta tuli sunnuntaina kuluneeksi 35 vuotta.

Radiojuontaja Esko Eerikäinen julkaisi sunnuntaina Instagram-tilillään koskettavan kirjoituksen, jossa hän muisteli pysäyttävää hetkeä 35 vuoden takaa.

– 35 vuotta sitten heräsin pakkasaamuna ja muistan, kun sukulaiset, joiden luona asuin, pyysivät minua hetkeksi työhuoneeseen. Tiesin heti, että jotain on tapahtunut. Isäni oli kuollut, Eerikäinen muistelee.

– Muistan tarkkaan sen päivän, itkin lohduttomasti. Jossain vaiheessa lähdettiin serkkujen kanssa hiihtämään ja muistan, kuinka itkin koko lenkin ajan. 

Eerikäinen kertoo kirjoituksessaan, ettei päässyt paikalle hautajaisiin. Haudalla hän on vieraillut kolmesti.

– Isäni haudattiin Kolumbiaan, jonne hän halusikin. Tänään sytytän kynttilän. Muistoja on paljon, välillä on kovakin ikävä.

Eerikäisen isä oli suomalainen ja hänen äitinsä on kolumbialainen. Perhe vietti Eskon ensimmäiset vuodet Kolumbiassa, ja Eerikäinen muisteli aikoja vuosi sitten Puoli Seitsemän -ohjelmassa.

Hän kertoi, että hänet lähetettiin 11-vuotiaana Suomeen maata repineen huumesodan takia, jonka keskushahmo oli huumekeisari Pablo Escobar. Tilanne äityi niin pahaksi, että vain espanjaa puhunut Esko lähetettiin isän sukulaisten luo Suomeen.

Hyvästit isän kanssa Kolumbiassa jäivät viimeiseksi kohtaamiseksi, sillä isä kuoli pian Eskon lähdön jälkeen sydänkohtaukseen. 

Eerikäisellä on 11-vuotias tytär Victoria auhteestaan Martina Aitolehden kanssa. Eerikäinen kertoi vuonna 2019 MTV Uutisten isänpäivähaastattelussa muistavansa isänsä kuitenkin edelleen erittäin hyvin ja muistelee tätä lämmöllä. 

– Isä teki tosi paljon töitä, mutta oli kumminkin läsnä. 

Eerikäinen arveli perineensä isältään paljon. Isänä hän on itsekin rauhallinen ja haluaa olla mahdollisimman paljon läsnä lapsensa elämässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja