Esko Aholta kovaa tekstiä MTV:lle: "Kehysriihessä on väärä tilannekuva”

Kehysriihivääntö on aiheuttanut kovan hallituskriisin ja keskusta vaikuttaa olevan vain askeleen päässä hallituksen jättämisestä.

Ex-pääministeri, pitkäaikainen keskustavaikuttaja Esko Aho kertoo MTV:n Viiden jälkeen ohjelmassa, että hän ei halua ottaa kantaa tai antaa neuvoa siitä, että olisiko hallituksen jättäminen oikea askel keskustalle.

Aho toteaa, että valtiovarainministeri Matti Vanhasen paikka on ollut erikoinen kehysriihineuvotteluissa.

– Kyllä se vaikuttaa oudolta. Jos ajatellaan hallituksia perinteisesti niin pääministeri – valtiovarainministeri -akseli on se, joka pyörittää hallitusta.

Ahon mielestä ongelma ei ole se, että valtiovarainministeri ei ole puolueensa puheenjohtaja:

– Minunkin hallituksessani oli valtiovarainministerinä Iiro Viinanen, joka ei ollut edes kokoomuksen puoluejohdossa. Mutta silti pääministerin ja valtiovarainministerin varassa pitkälti varsinkin talousasioita pyöritettiin. Minusta se olisi hytvä malli nytkin. Pitää muistaa, että numerot ovat kuitenkin politiikassakin  tärkeitä.

Ahon mukaan kehysriihen tulevaisuuskuva ja tilannekuva, jonka pohjalta nyt toimitaan on väärä.

– Kun sivusta seuraa, niin minua hämmentää se, että tehdään kehystä tulevaisuutta varten eikä nähdä, että lähitulevaisuudessa kasvu tulee olemaan erittäin voimakasta. Sen tietää jo nyt, ei tarvitse katsoa kuin metallien ja metallituotteiden hintoja niin näkee, että meillä on valtava kysyntäpotentiaali tulossa.  

Ahon mielestä sen sijaan, että keskitytään siihen, mitä valtio tekee rahoillansa, pitäisi keskittyä siihen miten suomalainen elinkeinoelämä ja yritystoiminta sekä kansantalous pääsevät saamaan täyden hyödyn kaikesta kasvusta, joka maailmantaloudessa tulee tapahtumaan.

Katso video alta: Löytävätkö keskusta ja vasemmistopuolueet vielä yhteisen sävelen? Studiossa entinen pääministeri Esko Aho.

8:07


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja