Esitutkinta paljastaa: 3-vuotiaan äiti todisti vierestä, kun lapsen isä puukotti tyttöä päähän

Syyttäjä Jukka Haavisto Porvoon puukotuksesta:"Erityisen raaka ja julma tekotapa" 2:49

Porvoon leikkipuistosurman uhriksi joutuneen kolmevuotiaan tytön äiti joutui todistamaan vierestä, kun hänen lapsensa surmattiin viime marraskuussa. Asia käy ilmi tapauksen esitutkintamateriaalista.

Esitutkintamateriaalin mukaan nainen oli paikalla ja näki, miten lapsen isä paikasi tytön maahan ja löi tätä useita kertoja veitsellä päähän. Tilanne keskeytyi vasta, kun paikalle saapunut poliisi kaatoi miehen maahan.

Isä kaappasi tytön päiväkotimatkalla

Isä oli aiemmin kaapannut tytön äidiltä, kun äiti oli lähdössä viemään tyttöä päiväkotiin.

Äiti soitti tilanteessa hätäkeskukseen ja seurasi kahden naapurinsa kanssa perästä, kun lapsen isä kulki tytön kanssa kohti leikkipuistoa.

Äidin lisäksi myös naapurit todistivat, kun mies puukotti lasta päähän.

Kuulusteluissa nainen kertoi ymmärtäneensä verityön todistettuaan, ettei lapsella ollut mahdollisuuksia selvitä tilanteesta hengissä. 

Taustalla huoltajuusriita

Verityön taustalla oli huoltajuusriita, jota oli käsitelty myös oikeudessa. Lisäksi nainen oli hakenut lapsen isälle lähestymiskieltoa. Syyttäjän näkemyksen mukaan isä oli uhannut naista tappamisella.

Kuulusteluissa nainen kertoi, että jälkikäteen ajateltuna oli selvää, että mies oli suunnitellut tappavansa lapsen. Hänen mukaansa mies oli valmis mihin tahansa, sillä tämä ei ollut saanut lapsen huoltajuutta.

Naisen kertomus on osa tapauksen esitutkintamateriaalia, joka tuli julkiseksi tapauksen käsittelyn alettua Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tänään aamulla.

Syyttäjä vaatii tyttärensä murhaamisesta syytetylle ranskalaismiehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat