Mainos

Esikoistaan odottavaa äitiä kehotettiin tekemään abortti: ”Olen iloinen, etten kuunnellut lääkäreitä”

Pienelle Teddy-pojalle diagnosoitiin jo ennen hänen syntymäänsä harvinainen vatsahalkio. Poika elää nyt täyttä elämää lääkärin tuomiosta huolimatta.  

Jos Holly Hodgson olisi kuunnellut lääkäriään, hän olisi tällä hetkellä lapseton. Jo alkuraskaudesta naiselle kerrottiin, että hänen syntymätön lapsensa ei tulisi selviämään hengissä. Kolmannella raskauskuulla ultraäänikuvista paljastui nimittäin harvinainen gastrokiisi eli vatsahalkio, jossa suolet tunkeutuvat vatsaontelon ulkopuolelle.

–  Radiologi sanoi, että kaikki menisi hyvin, mutta kun tapasimme lääkärin, hän ehdotti aborttia, Hodgson kertoo.

Lääkäri oli nähnyt vain muutamia vastaavia tapauksia uransa aikana, ja kaikissa niissä vanhemmat olivat suorittaneet abortin. Holly ja hänen miehensä eivät kuitenkaan suostuneet kuuntelemaan lääkäriä, vaan päättivät pitää lapsen.

Poika toipui nopeasti leikkauksesta

Äiti kertoo olevansa erittäin onnellinen siitä, että hän otti asioista itse selvää, eikä luottanut sokeasti lääkärin sanaan. Gastrokiisin selviytymisprosentti on jopa 95 prosentin luokkaa.

Pikkuinen Teddy syntyi vain 1,9 kilon painoisena. Lääkärit sitoivat synnytyksen jälkeen sisäelimet ja suolet tiukasti vauvan vatsan ympärille muovikelmun avulla. Tästä alkoi sydäntäsärkevä odotus. Suolet palautettaisiin leikkauksen avulla takaisin paikalleen sitten, kun lapsi olisi kasvanut tarpeeksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen poika leikattiin ja hänen elimensä asetettiin takaisin vatsaan. Kahdeksan viikon sairaalajakson jälkeen pojan todettiin olevan tarpeeksi vahva, jotta perhe voitaisiin kotiuttaa. Kaikki ei sujunut kuitenkaan suunnitelmien mukaan.

– Syöminen oli vaikeaa. Joskus hän saattoi oksentaa tuntikausia, jonka jälkeen meidän piti aloittaa alusta. Se oli yksi askel eteenpäin ja kaksi askelta taaksepäin.

Vaikka parantumisprosessi oli hidas, se eteni kuitenkin lopulta toivottuun suuntaan.

Nykyisin sairautta ei edes huomaa

Pitkät sairaalajaksot ja vauva-ajan vaikeudet saatiin lopulta selätettyä täysin. Nyt puoli vuotta myöhemmin poikaa katsoessaan ei voisi edes aavistaa, että vielä muutama kuukausi sitten hän oli hyvin sairas.

– Hän on niin iloinen poika. Hän rakastaa kasvoja ja ihmisille puhumista. Hän hymyilee ja kikattaa jopa tuntemattomille ihmisille. Se on erittäin söpöä, äiti kertoo pojan kuulumisista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Iloista poikaansa katsellessaan äiti päätti lähettää sähköpostiviestiä aborttia suositelleelle lääkärille. Lääkärin vastaus ei kuitenkaan vastannut äidin odotuksia.

– Hän vastasi minulle ”onneksi olkoon”. Hän ei kertonut olevansa pahoillaan tai että hän ottaisi sen huomioon seuraavalla kerralla.

Kaikista kokemuksistaan huolimatta Holly ja hänen puolisonsa ovat nyt erittäin onnellisia terveestä pikkupojastaan, jota he rakastavat yli kaiken.

Video: Kiitos lääketieteen, yhä useampi sairas lapsi voi elää täyttä elämää vammasta tai sairaudesta huolimatta. 


Lähde: KidSpot  

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.