Erilaiset äidit -perhe Keinonen: Kuinka nuori sinkkuäiti selviää lapsen kanssa yksin?

Erilaiset äidit -sarjan toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa 9. syyskuuta AVAlla tutustutaan Natalie Keinoseen, joka odottaa esikoistaan. Yllättäen raskaaksi tullut citysinkku Natalie aikoo kantaa päävastuun esikoisestaan yksin, sillä lapsen isä lähtee pian armeijaan, mutta kuinka nuori äiti selviää yksin äitiyden haasteista?

Yllätysraskaus tarkoittaa vasta 18-vuotiaalle Natalie Keinoselle suurta elämänmuutosta, kun nuoren naisen arki muuttuu arjeksi vauvan kanssa. Ensimmäisiä viikkoja lapsen kanssa helpottaakseen Natalie on päättänyt muuttaa ensikotiin ja sieltä myöhemmin omaan kotiinsa, kun rutiinit lapsen kanssa ovat tulleet tutuiksi. Meneekö kaikki suunnitelmien mukaan, kun nuori äiti aikoo kantaa päävastuun lapsesta aivan yksin?

– Uskon, että äitiys tulee olemaan aika rankkaa. Olen kuitenkin aika nuori ja minulla ei ole sen kummemmin kokemusta lapsista, Natalie miettii.

Lähipiirin reaktio yllätti positiivisesti

Nuorella iällä esikoistaan odottava tuleva äiti myöntää, että lähipiirin ajatukset hänen raskaudestaan olivat tiukasti mielessä ennen kuin hän kertoi tulevansa äidiksi.

– Ennen kuin kerroin raskaudestani ajattelin aika paljon sitä, että mitä muut tulevat sanomaan, koska olen kuitenkin aika nuori, Natalie myöntää.

Vastaanotto oli kuitenkin lopulta parempi kuin mitä tuleva äiti oli edes osannut odottaa. Terveellisiä elämäntapoja noudattava urheilullinen äiti on saanut päätökselleen yksinomaan tukea.

– En ole kohdannut mitään kovin negatiivisia kommentteja, sillä elän kuitenkin aika hyvää elämää, Natalie hymyilee

Katoaako oma aika lapsen synnyttyä?

Urheilullinen nuori nainen toivoo, että aikaa omille harrastuksille löytyy vielä lapsen syntymän jälkeenkin. Myös huoli omasta jaksamisesta on ollut mielessä.

– Pelkään hieman sitä, että olen todella kiinni siinä vauvassa ja unohdan itseni, eikä minulla ole omaa aikaa ollenkaan. Mietin aika paljon myös sitä, että miten minä tulen jaksamaan, Natalie kertoo.

Jakson perhe: Natalie Keinonen ja hänen pian syntyvä kuopuksensa.

ERILAISET ÄIDIT AVAlla maanantaisin klo 21.

Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit.

Keskustele Erilaiset äidit -sarjasta ohjelman Facebook-sivulla https://www.facebook.com/erilaisetaidit.

Katso Erilaiset äidit: Perhe Keinonen

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja