Erilaiset äidit -juontaja Vappu Pimiä: Tällainen äiti minusta tulee

Erilaiset äidit -sarjan ensimmäisen tuotantokauden AVAlla juontava ja esikoistaan odottava Vappu Pimiä kertoo olevansa oikea isin tyttö, mutta tutustuneensa äitiinsä aivan uudella tavalla raskauden myötä. Mutta millainen äiti Pimiä itse haluaa olla?

– Minä olen aina ollut isin tyttö, Vappu Pimiä hymyilee.

Vaikka Erilaiset äidit -sarjan juontaja vakuuttaa haastateltaessa olevansa isin tyttö, on raskauden tuoma muutos hänen elämässään tuonut paljon lisää yhteisiä keskustelunaiheita äidin kanssa. Odotusaikaan ja lapsen saamiseen liittyvät asiat ovatkin usein perinnöllisiä ja äidin konsultointi lievittää tulevan äidin tiedonjanoa. Keskustelut äitiydestä oman äidin kanssa ovat antaneet esikoistaan odottavalle juontajalle paljon kaivattuja vastauksia.

– Olen konsultoinut äitiäni aika paljon ja olemmekin huomanneet yhtäläisyyksiä. Minulla on esimerkiksi lähestulkoon anemia ja siksi syön rautaa. Tämä on hyvin yleistä ja äidilläni oli sama tilanne, kun hän odotti minua, Pimiä kertoo.

Pimiän laskettu aika häämöttää jo lähitulevaisuudessa, sillä vauvan on tarkoitus syntyä lokakuussa 2012.

Luottamus on kasvatuksen perusta

Äidiksi tuleva suosikkijuontaja on elämäntilanteensa mullistumisen myötä pohtinut suhdettaan myös omiin vanhempiinsa.

– Äitini on ollut mahtava äiti senkin vuoksi, että hän on luottanut meihin. Luottamus on perustunut myös pitkälti siihen, että minä en ole pitänyt juurikaan salaisuuksia vanhemmiltani. Olen kertonut avoimesti kaikista asioista. Totta kai pieniä salaisuuksia pitää aina olla, mutta minulla on ollut koko lapsuuteni, varhaisteini-ikäni ja teini-ikäni ajan vahva luottamussuhde äitiini ja isääni.

Millainen äiti juontajasta itsestään tulee?

– Toivon, että pystyn oman lapseni kanssa saamaan samanlaisen luottamussuhteen aikaiseksi. Se on todella tärkeää, toteaa Pimiä, johon oma kasvatus on selvästi jättänyt lähtemättömän vaikutuksen.

Lue myös:


AVA

Kuva: Zach Stovall

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja