Erikoinen väite rinnoista – onko tämä syy roikkumiseen?

Ranskalaisen selvityksen mukaan alusvaatteiden käyttö ei välttämättä olisikaan suositeltavaa naisille.

Ranskalaisen tutkimuksen mukaan naisten tulisi unohtaa kaikki, mitä heille on kerrottu rintaliiveistä. Ranskalaistutkimuksen mukaan rintaliivit eivät aiheuta muuta kuin selkäkipuja, ja rintojen tuki aiheuttaa jopa rintojen roikkumista.

15 vuotta kestäneessä tutkimuksessaan Besançonin yliopiston professori Jean-Denis Rouillon selvitti, että rintaliivit todella aiheuttavat selkäkipuja. Rouillon on urheilutieteen asiantuntija, ja hänen tutkimustulostensa mukaan "rintaliivit ovat väärä välttämättömyys".

– Lääketieteellisesti, fysiologisesti ja anatomisestikaan rinnat eivät hyödy liivien tuesta, professori kertoo.

– Sen sijaan rinnoista tulee roikkuvammat liivien käytön myötä.

Rouillon tutki vuosien aikana 130 naisen rintoja Besançonin yliopistollisessa sairaalassa. Professori käytti tutkimuksessa apunaan muun muassa laskutikkua ja länkiharppia.

28-vuotias Capucine on yksi professorin tutkimukseen osallistuneista naisista, joka ei ole käyttänyt rintaliivejä kahteen vuoteen ja vannoo tulosten todenperäisyyteen.

– Rintaliivittömyydessä on useita etuja: hengitän helpommin, jaksan kantaa itseäni paremmin eikä minulla ole selkäkipuja, Capucine totesi ranskalaisradion haastattelussa.


AVA on myös Twitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin. Tykkää AVAsta myösFacebookissa!


Lue myös:


AVA

Lähde:The Local

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja