Mainos

Erikoinen uimaseurue Tampereella: Ville näki, kun kahdeksan röhkivää villisikaa polski keskellä järvenselkää – "Yllättivät kolme kalamiestä täydellisesti"

Tamperelaiset kalastajat joutuivat hieraisemaan viikonloppuna silmiään, sillä keskellä Käälahden selkää porskutti menemään kahdeksasta villisiasta koostuva uimaseurue. 

Tamperelainen Ville Oksanen pakkasi lauantaiaamuna tavaransa ja suuntasi Kaitavedelle kalastamaan kahden ystävänsä kanssa. Aamuseitsemältä startannut kalastusreissu sai stopin Käälahden kohdalla. 

– Kipparina toiminut ystäväni himmasi yhtäkkiä kaasua ja nousi seisomaan. Veneen edessä näkyi jotain, mutta kaukaa ei oikein hahmottanut, mitä siellä oli, Oksanen kertoo. 

Kolmen miehen seurue päätti kurvata lähemmäs vilkaisemaan outoa näkyä. 

Villisiat uivat keskellä järvenselkää

– Ensin näytti siltä, että hirvet tai peurat olivat lähteneet uimareissulle. Kun pääsimme vähän lähemmäs, huomasimme, että nehän olivatkin villisikoja. Valtavat päät näkyivät vedestä ja kauhea röhnötys kuului, Oksanen kertaa tapahtunutta. 

Kalastajaseurueen saapuessa paikalle olivat villisiat keskellä järvenselkää, kaukana rantaviivasta.

– Joka suuntaan oli rantaviivaan sellainen matka, että hyvä kun ihminen sitä jaksaisi uida. 

Laumassa oli Oksasen mukaan ainakin kolme pienempää sikaa sekä yksi suuri karju. Yllättäen saapunut vene kuitenkin säikäytti tarmokkaasti uivat villisiat, joten kalastajat päättivät jättäytyä turvallisen välimatkan päähän eläimistä. 

– Ajoimme kerran siitä ympäri, että saimme sioista kuvat napattua. 

– Tilanne oli muuten aika nopeasti ohi ja hetken ihmetyksen jälkeen päästimme lauman jatkamaan matkaansa. Voi kyllä sanoa, että villisiat yllättivät täydellisesti kolme kalamiestä. Olimme kaikki aivan ihmeissämme, että voiko tämä olla totta. 

"En edes tiennyt, että villisiat menevät vesiin"

Oksasen mukaan villisiat jatkoivat lyhyen kohtaamisen jälkeen uintiaan kohti pohjoista. Mutteivät siat olleet ainoita kohtaamisesta yllättyneitä: suurten eläinten vaivaton uinti teki tamperelaismiehiin vaikutuksen. 

– Kyllä ne terhakkaasti uivat eteenpäin. En edes tiennyt, että villisiat menevät vesiin, vaikka paljon olen metsissä liikkunut ja eläimiä nähnyt. 

Oksaselle kohtaaminen villisikojen kanssa oli ensimmäinen. 

– Todella yllättävää, että se tapahtui vesillä, mutta matkaahan ne siinä tekivät. Selvästi oli vesi tullut eteen ja ei muuta kuin ylitse vaan!

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja