Erikoinen imetystempaus hämmästytti Helsingissä – katso kuvat!

Helsinkiläinen äiti tempaisi lokakuisen imetysviikon kunniaksi ja järjesti julki-imetykseen kannustavan minitapahtuman Asematunnelissa. Laura Nordström kertoo, mitä konkreettista tapahtumalla halutaan saada aikaan!

Lokakuussa viikolla 42 vietetään pohjoismaista imetysviikkoa. Helsinkiläinen 8-kuukautisen vauvan äiti Laura Nordström, 31, päätti tempaista viikon kunniaksi ja järjestää kesästä asti hautomansa idean flash mobista, jossa imetetään julkisesti. Tempaus järjestettiin keskiviikkona 17. lokakuuta kello 16 Rautatieaseman metron portaiden yläpäässä Kompassitorilla.

Tempauksen tarkoituksena oli tuoda esille, että perheet eivät saa tarpeeksi tukea imetykseen eikä imetysvaikeuksista puhuta.

– Minun mielestäni olisi tärkeää saada jo varhaisessa vaiheessa äitiyttä, eli synnytyssairaalassa, tarpeeksi hyvää imetystukea. Kaikki eivät ole tällä hetkellä edes samassa kaupungissa tasa-arvoisessa asemassa: osan saama tuki on hyvää, osan laatu häilyvää. Imetyksessä pitää auttaa kädestä pitäen, Nordström kertoo.

Tempauksen järjestäjä haluaa selventää, että ajatuksena ei ole, että kaikkien äitien olisi imetettävä, vaan jokainen saa tehdä päätöksensä itse. Jos kuitenkin on päättänyt imettää, eikä se sujukaan heti, pitää tukea olla tarjolla.

– Usein imetystä pidetään liian luonnollisena asiana, jotta tarkkaa apua annettaisiin. Neuvolassa lähinnä kerrotaan, että ongelmia voi ilmetä.

Imetyksestä ei puhuta tarpeeksi

Flash mobia mainostettiin Facebookissa, jossa sille oli luotu oma tapahtuma. Nordström kertoo lisäksi houkutelleensa lisää tulijoita niin ystäväpiiristään kuin eri keskustelufoorumeiltakin.

– Tapahtuman mukaan paikalle on tulossa vajaa parikymmentä varmaa osallistujaa. Paristakymmenestä ihmisestä muodostuu kyllä jo näyttävä flash mob, kommentoi Nordström AVAlle ennen h-hetkeä.

Ideana oli, että julkinen imetys aloitetaan yllättävästi ja samanaikaisesti ja sitä jatketaan kymmenisen minuuttia – tai sen verran kuin vauvat suostuvat ruokailemaan.

– Mutta eiköhän massaimettäminen herätä jo itsessään ihmisten huomion, hän lisää.

Tähän mennessä suhtautuminen Nordströmin tapahtumaan on ollut positiivista ja aiheen nostamista esille on kehuttu.

– Imetys koetaan niin yksityisenä asiana, ettei siitä puhuta tarpeeksi julkisesti.

Nainen tuskailee myös sitä, että imetyskeskustelu äityy yleensä riitaisaksi, kun äidit, jotka eivät voi tai halua imettää, kokevat painostusta äitien toimesta, jotka ovat sataprosenttisen täysimetyksen kannalla.

– Toivon, että keskustelua voisi käydä tasapainoisemmin, hän vinkkaa.

Lue myös:

Erilaiset äidit AVAlla tiistaisin klo 21.30


AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja