Erä- ja muinaisruokakurssi

Miltä kuulostaisi sammaleissa kypsennetty kananmuna, savustuskodassa valmistettu liha ja kala tai puun oksalla kypsytetty juusto? Muun muassa tällaisia ruokia on mahdollisuus päästä valmistamaan ja maistelemaan Eurajoen kristillisessä opistossa järjestettävällä erä- ja muinaisruokakurssilla. Kesäkuun 27. - 28. päivä järjestettävällä kurssilla valmistetaan erilaisia liha-, kala- ja yrttiruokia sekä juustoa ja leipää maastossa perinteisin menetelmin kuten avotulella ja kuumien kivien avulla keittämällä. Kurssin vetäjänä toimii eräopaskouluttaja Turkka Aaltonen. Erä- ja muinaisruokakurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa viime kesänä, ja silloin mukana oli 15 perinteisistä ruuanvalmistusmenetelmistä kiinnostunutta ruuanlaittajaa. Tänä vuonna mukaan odotetaan osallistujia vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna, ja mukaan ehtii vielä ilmoittautua, kertoo kurssisihteeri Jaana Vartila Eurajoen kristillisestä opistosta.

Kurssi on kiinnostanut varsinkin ihmisiä, jotka työssään tarvitsevat tietoa erilaisista ruuanvalmistusmenetelmistä. Osa kurssilaisista on aiheesta kiinnostuneita harrastusmielessä. He hakevat kurssilta uusia ideoita ruuanvalmistukseen esimerkiksi kesämökin pihapiirissä, kertoo Vartila.

(Mtv-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat