Entisiltä alaisilta hurjia väitteitä oikeudessa – työntekijöiden mukaan Amber Heard omi assistenttinsa tarinan raiskauksesta, painosti toista väärään valaan

Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeussoppa sakenee entisestään.

Isossa-Britanniassa on tällä hetkellä käynnissä oikeudenkäynti yhdysvaltalaisnäyttelijä Johnny Deppin ja brittilehti The Sunin välillä. Depp haastoi The Sunin ja sitä julkaisevan New Group Newspapersin oikeuteen kunnianloukkauksesta, sillä näyttelijää nimitettiin lehden vuoden 2018 artikkelissa "vaimonhakkaajaksi".

Deppin entinen vaimo, näyttelijä Amber Heard on useaan otteeseen syyttänyt Deppiä väkivaltaisuuksista, ja hän on ollut oikeudessa The Sunin ja NGN:n kutsumana todistajana. Heard ja Depp olivat naimisissa vuosina 2015-2017 ja Depp kieltää vahvasti kaikki Heardin esittämät syytökset. Depp puolestaan on myös itse syyttänyt Heardia pahoinpitelystä.

Keskiviikkona 15. heinäkuuta Heardin entinen henkilökohtainen assistentti Kate James esitti oikeudessa väitteen siitä, että Heard olisi ominut Jamesin hänelle kertoman tarinan seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja "muunnellut" sitä hieman omia tarkoitusperiään varten. James työskenteli Heardille vuosina 2012-2015. Deppiä tukevana todistajana James kertoi oikeudessa kertoneensa tuona aikana Heardille tarinan siitä, miten hän joutui raiskauksen uhriksi Brasiliassa noin 25 vuotta sitten. 

James kertoi olleensa järkyttynyt kuultuaan, että Heard olisi käyttänyt hänen tarinaansa osana omaa todistustaan.

– Hän viittasi suoraan väkivaltaiseen raiskaukseen, jonka uhriksi jouduin 26 vuotta sitten, ja hän väänsi siitä oman tarinansa sekä käytti sitä omia tarkoituksiaan varten, James kertoi videoyhteyden kautta Los Angelesista. 

– Olen seksuaalisesta väkivallasta selviytyjä, ja on erittäin, erittäin vakava paikka ottaa näkökanta siitä, mikäli et ole sellainen.

Heardin on määrä antaa oma todistuksensa tapauksesta myöhemmin kuluvalla viikolla. Heard on esittänyt yhteensä 14 syytöstä Deppin väkivaltaisesta käytöksestä vuosien 2013 ja 2016 välillä. Depp on kiistänyt kaikki syytteet. Näyttelijät tapasivat toisensa vuoden 2011 elokuvan Rommipäiväkirja kuvauksissa. 

Keskiviikkona kuultiin niin ikään Deppin entisen kiinteistöpäällikön Kevin Murphyn todistus, joka puolestaan kertoi Heardin painostaneen häntä valehtelemaan tietoisesti valan alaisena sen jälkeen, kun Heardia syytettiin kahden koiransa tuomisesta Australiaan laittomasti. Murphyn mukaan Heard painosti häntä tekemään väärän valan työnsä menettämisen uhalla. 

– Hän halusi minun lopulta sanovan, että se oli jollain tavalla syytäni, ettei paperityö ollut mennyt loppuun asti, jotta voisin ottaa syyt niskoilleni siitä. 

Heardia syytettiin heinäkuussa 2015 kahden koiransa Pistolin ja Boon tuomisesta laittomasti Australiaan aiemmin kyseisen vuoden aikana. Näyttelijä myönsi syyllisyytensä huhtikuussa 2016 ja vältti tuomion osoitettuaan katumuksensa. 

Muprhyn todistuksen mukaan hänen täytyi väittää valheellisesti, ettei Heard tiennyt koirien tuomisen Australiaan olevan laitonta. Maassa on erittäin tiukan karanteenisäädökset eläinten suhteen. Jamesin mukaan Heard vähät välitti hänen ja Murphyn neuvoista olla viemättä koiria Australiaan, mutta Jamesin mukaan Heard vaikutti kokevansa olevan "lain yläpuolella": James kuvaili oikeudessa Heardia vaativaksi työnantajaksi, joka lähetteli hänelle lähes päivittäin epäselviä sekä loukkaavia viestejä aamuyön aikoihin. 

Heardia ei syytetä meneillään olevassa oikeusjutussa mistään. Depp on kuitenkin haastanut myös ex-vaimonsa kunnianloukkauksesta oikeuteen, mutta juttu käsitellään myöhemmin Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat