Johnny Deppin oikeudenkäynti jatkui kovilla syytöksillä – sanoo ex-vaimon käyneen kimppuunsa kuultuaan taloudellisesta ahdingosta

Näyttelijä Johnny Depp jatkoi kovien syytösten latelua ex-vaimoaan Amber Heardia kohtaan, kun parin riitojen käsittely jatkui oikeudessa maanantaina

Näyttelijä Johnny Deppin ja tämän ex-vaimon Amber Heardin riitojen setviminen jatkui jälleen maanantaina oikeudessa.

Parin riitoja on puitu Lontoossa sijaitsevassa oikeusistuimessa, koska Depp haastoi brittilehti The Sunin ja sitä julkaisevan New Group Newspapersin oikeuteen kunnianloukkauksesta, koska häntä oli lehden artikkelissa vuonna 2018 nimitetty "vaimonhakkaajaksi". Deppiä väkivaltaisuuksista useaan otteeseen syyttänyt Heard on ollut oikeudessa The Sunin ja NGN:n kutsumana todistajana.

Myös Depp on syyttänyt toistuvasti ex-vaimoaan väkivaltaisesta käytöksestä. The Guardianin ja Peoplen mukaan näyttelijä kertoi maanantaina oikeudessa, että Heard olisi käynyt tämän kimppuun sen jälkeen, kun oli kuullut Deppin olevan pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Välikohtaus tapahtui Deppin mukaan huhtikuussa 2016 samana päivänä, kun hän oli saanut tietää olevansa menettäneensä 750 miljoonaa dollaria. Hän syytti tilanteesta entisiä taloudenhoitajiaan, jotka eivät näyttelijän mukaan olleet hoitaneet hänen veroasioitaan 17 vuoteen, mikä johti 100 miljoonan dollarin verovelkaan. Näyttelijän mukaan hän myös menetti edustajiensa takia 650 miljoonaa dollaria, jotka hän oli tienannut Pirates of the Caribean -elokuvista.

Asia kävi näyttelijälle ilmi samana iltana, jolloin Heard vietti 30-vuotissyntymäpäiväänsä. Depp saapui juhliin myöhässä.

Heard on aiemmin väittänyt, että Depp olisi vetänyt häntä sinä iltana hiuksista ja heitellyt häntä jättimäisellä samppanjapullolla. Deppin mukaan väkivaltainen osapuoli oli kuitenkin sinä iltana Heard, joka oli näyttelijän mukaan lyönyt häntä raivoisasti kasvoihin.

Viime viikolla Depp sanoi oikeudessa, että niin ikään näyttelijänä tunnetulla Heardilla olisi ollut agenda, kun pari meni naimisiin.

– Hän meni naimisiin kanssani edistääkseen omaa uraansa ja/tai hyötyäkseen taloudellisesti, Deppin näkemys kuului.

Heard on syyttänyt Deppin olleen väkivaltainen koko heidän avioliittonsa ajan. Peoplelle toimittamassaan lausunnossa Heardin lakimies kiisti kaikki Deppin esittämät syytökset.

BBC:n mukaan Depp on puolestaan kiistänyt kaikki 14 Heardin häneen kohdistuvaa syytöstä perheväkivallasta, joiden pohjalta The Sun ja NGN katsovat termin "vaimonhakkaaja" olleen oikeutettu Deppin suututtaneen artikkelin yhteydessä.

Oikeudessa on käsitelty myös Deppin entisen assistentin Stephen Deutersin oikeuteen toimittamaa kirjallista lausuntoa. Deuters sanoi lausunnossaan olleensa yllättynyt ja raivoissaan kuultuaan siitä, että Heard oli vaatinut Deppille lähestymiskieltoa.

Hän kuvaili Heardia muun muassa lahjattomaksi sosiopaatiksi ja sanoi olleensa helpottunut, kun pari erosi.

– Heard oli hyväksikäyttäjä siinä suhteessa, Deutersin lausunto kuului.

Heardia ei syytetä meneillään olevassa oikeusjutussa mistään. Depp on kuitenkin haastanut myös ex-vaimonsa kunnianloukkauksesta oikeuteen, mutta juttu käsitellään myöhemmin Yhdysvalloissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja