Entisen NHL-kiekkoilija Ville Leinon vaatebisnes alkoi vahingossa – nyt liikevaihto mitataan miljoonissa: "Tästä on tullut oikeaa työtä, eikä pelkkää kohellusta"

Entinen NHL-jääkiekkoilija Ville Leino teki vuonna 2014 uuden aluevaltauksen lanseeraamalla Billebeino-vaatemalliston. Vielä tuolloin jääkiekko oli hänen päätyönsä Buffalo Sabres -joukkueessa, mutta nyt miehen elämässä puhaltavat uudet tuulet. Billebeinosta on tullut taloudellinen menestys, ja miehen kädet ovat täynnä töitä.

Leino itse on menestyksestä innoissaan.

– Kiirettä pitää, ja mahdollisuuksia ja ideoita on paljon. Nykyään pitää valita, mihin mahdollisuuksiin tarttuu. Firmalla menee mukavasti ja hommat menevät eteenpäin koko ajan. Tätä meininkiä on kiva seurata.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli lähes 2,3 miljoonaa euroa. Voittoa se teki 446 000 euroa. 

Loukkaantuminen muutti kaiken

Billebeino-yritys työllistää tällä hetkellä yhdeksän henkilöä. Leinon toimenkuva Billebeinossa koostuu pääasiassa suunnittelusta, ideoinnista ja brändin kehittämisestä.

– Toiminta on mennyt siihen pisteeseen, että joistakin tehtävistä on kohta syytä päästää irtikin.

Leino oli jääkiekkourallaan toipumassa loukkaantumisesta, kun hän alkoi maalailla. Maalauksiin hän taiteili aina saman kirjasta bongaamansa logon, johon hänen ystävänsä ja myöhemmin tuleva yhtiökumppaninsa Juhani Putkonen tykästyi.

Leino haaveilee Billebeino-brändin laajentamisesta vaatteiden lisäksi myös muualle. Esimerkiksi hotellitoiminta voisi olla hänen mukaansa potentiaalinen laajennuskohde.

– Varsinaista jälleenmyyjiä meillä ei ole Suomen sisällä. Asia muuttuu kuitenkin mahdollisesti jo tänä vuonna. Tähtäämme muun muassa Eurooppaan, Leino toteaa.

Paljon yhteistä jääkiekon kanssa

Billebeino aloitti vaatesuunnittelun t-paidoista ja collegevaatteista. Nyttemmin yritys on alkanut tehdä myös takkeja, housuja, sukkia ja kenkiä.

Leino kertookin Billebeino-yrityksen olevan hänen päätyönsä nykypäivänä.

– Nyt tästä on tullut oikeaa työtä, eikä pelkkää kohellusta.

Hän näkee, että vaatefirman johtamisella ja jääkiekon pelaamisella on yllättävän paljon yhteistä.

– Kun pelaa hyvin lätkää, koko ajan pyydetään uuteen jengiin ja agentille tulee soittoja. Sama pätee tässäkin: Jos onnistuu jossain, silloin kysyntää kyllä riittää.

Lue myös:

    Uusimmat