Entisen Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinin 23 vuoden vankeustuomio kumottiin New Yorkissa

Aikoinaan Hollywoodin vaikutusvaltaisimman elokuvatuottajan neljän vuoden takainen vankeustuomio on kumottu New Yorkissa.

New Yorkin korkein oikeus on kumonnut entisen Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinin, 71, vuonna 2020 saaman 23 vuoden vankeustuomion törkeistä seksuaalirikossyytteistä. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja The New York Times

New Yorkin muutoksenhakutuomioistuimen päätöksen mukaan Weinsteinin tapausta johtanut tuomari oli tehnyt ratkaisevan virheen salliessaan syyttäjien kutsua todistajiksi useita naisia, jotka sanoivat Weinsteinin käyneen heidän kimppuunsa. Nämä syytökset eivät kuitenkaan kuuluneet Weinsteinin syytteisiin. 

Muutoksenhakutuomioistuin totesi tämän ja muiden virheiden perusteella, että Weinstein ei saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Asia ratkesi tuomariäänin 4–3.

Neljän tuomarin mukaan Weinstein tuomittiin syytettyjen rikosten lisäksi hänen aikaisemmasta käytöksestään.

Weinstein ei vapaudu vankeudesta

Tällä hetkellä jo entisen Yhdysvaltain presidentin, Donald Trumpin oikeudenkäyntiä hoitavan Manhattanin piirisyyttäjä Alvin L. Braggin täytyy päättää, hakeeko hän Weinsteinille uutta oikeudenkäyntiä. 

Nyt kumottu tuomio ei tarkoita vielä, että Weinstein pääsisi vapaaksi vankilasta, sillä nykyisen tuomion lisäksi hänet tuomittiin vuonna 2022 Kaliforniassa 16 vuodeksi vankeuteen naisen raiskauksesta. Weinstein on tällä hetkellä vankilassa New Yorkin osavaltiossa.

Yli 100 naista on syyttänyt Weinsteinia seksuaalisesta väkivallasta ja väärinkäytöksistä. NYT kirjoittaa torstaina annetun päätöksen olevan "tyrmäävä käänne MeToo-aikakauden perustavassa tapauksessa".

Lue myös:

    Uusimmat