Suljetulla Malmin lentokentällä luvatonta lentotoimintaa, asialla alueen yritykset – "Helikopterin nousuja ja laskuja"

Malmin lentokenttä on tyhjennetty lentokoneista, häätö uhkaa maanantaina – tapaamme nyt lentokentän pitkäaikaisimman yrittäjän 8:54
Katso myös: Malmin lentokentän pitkäaikaisin yrittäjä kertoi mielipiteensä kentän kohtalosta ennen sen sulkemista.

Entisen Malmin lentokentän alueen avaaminen virkistyskäyttöön viivästyy, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Syynä on alueella havaittu luvaton lentotoiminta.

– On havaittu helikopterin nousuja ja laskuja sekä ainakin yksi lentokoneen nousu, kertoo Helsingin kaupunginkanslian projektinjohtajan Kimmo Kuisma kertoo MTV Uutisille.

Kuisma kertoo, ettei lentokoneen nousun tekijästä ole tietoa, mutta hänen käsityksensä mukaan helikopterit ovat alueen yrityksien, joiden kanssa kaupungilla on vielä maankäyttökiistoja käräjäoikeudessa.

Helsingin kaupunki selvittääkin nyt ratkaisuvaihtoehtoja alueen käytön turvallisuuden varmistamiseksi.

Kuisma kertoo, että kaupunki on ollut asian suhteen yhteydessä ilmailuviranomaisiin.

Kuisman mukaan alue pyritään kuitenkin avaamaan virkistyskäyttöön mahdollisimman nopeasti, mutta toistaiseksi avaamiselle ei ole voitu määritellä aikataulua.

Kiistakysymyksenä ollut Malmin lentokenttä suljettiin keväällä ja lentotoiminta siellä lopetettiin.

Nyt Malmille on tulossa kaksi uutta reittiyhteyttä aiemmin suljetun lentokenttäalueen poikki. Ensimmäinen reitti sijoittuu alueen keskivaiheille ja yhdistää jatkossa Tattarisuontien ja Vasaratien.

Toinen reiteistä sijoittuu eteläosaan ja yhdistää ulkoilureitin Sunnuntaipalstojen kohdalta poikittaisen kiitotien päähän. Reitit on tarkoitettu jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Toisen reittiyhteyden läheisyyteen on suunnitelmissa rakentaa ulkokuntoilualue ja pieni leikkipaikka, joiden toteutustavoite on myöhemmin tämän ja ensi vuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat