Viimeisetkin koneet lähtivät Malmin lentokentältä – haikeus valtasi ilmailuaktiivien mielet: "Tämä on todella surullista"

8:54

Helsingin käräjäoikeus päätti joulukuussa, että Malmin lentokenttäyhdistyksen on luovutettava vuokraamansa alue Helsingin kaupungille. Malmin lentokentän ilmailijat ovat kuluneella viikolla hakeneet viimeisiäkin lentokoneita pois kentältä.

MTV Uutiset live tapasi tänään Malmin lentokentällä Mark Bakerin, jonka yritys BF Lento perustettiin Malmille vuonna 1969.

– Veimme keskiviikkona koneet pois. Meillä oli täällä myös bensa-asema, joka vietiin torstaina pois. Toimisto täällä vielä on ja simulaattori. Ne olisi tarkoitus säilyttää, jos vain kaupunki antaa. Lennot tehdään tästä lähtien Nummelassa, Baker sanoo haikeana.

– Tämä on todella surullista. Täällä on oltu niin kauan, että on vaikea paikka lähteä, sanoo yhdistyksen toimitusjohtaja Gun Gustavsson.

Baker ja Gustavsson muistelevat haikeina menneitä aikoja.

– Parasta on ollut tämä koko ympäristö ja miljöö ja ne ihmiset, ketkä täällä ovat käyneet. Ihmisten kanssa toimiminen on ollut paras muisto, Baker sanoo.

– Viimeiset neljä vuotta ollaan toimittu vapaaehtoisvoimin yhdistyksen vetämänä. Se yhteisöllisyys, mikä tänne kasvoi, kun kaikki halusivat pistää parastaan ja olla mukana auttamassa, on ollut hieno kokemus, sanoo Gustafsson.

Nummelassa ei ole tilaa kaikille lentoharrastajille

Malmin lentokenttä jää ammottamaan tyhjyyttään, kunnes sinne rakennetaan asuntoja. Lentokenttäyhdistyksen toiminta tulee jatkumaan Nummelassa, mutta ennalleen toiminta tuskin enää palaa.

– Siellä ei ole tilaa näille kaikille (koneille). Meidän toimintammekin saattaa pudota puoleen ainakin tällä ympäristöluvalla, Baker sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja